Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

PORTAKALLI KEK

MUTLU,SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM ARKADAŞLAR. .
Bugün mis kokulu ,portakallı bir kekle evlerimizi şenlendirmeye ne dersiniz? 



MALZEMELER 
*3 yumurta 
*1 su bardağı toz şeker 
*1 çay bardağı sıvıyağ 
*1 çay bardağı süt
*2 portakalın suyu
*2 portakalın kabuğu 
*1 kabartma tozu 
*1 vanilya 
*2_2,5  su bardagi  un (katı olmasın,boza kıvamında olunca daha un eklemeyiniz)

YAPILIŞI 
*Oda ısısındaki yumurtaları çırpalım *Şekeri 2_3 defada ekleyerek beyazlaşıp köpürene kadar çırpalım 
*Sıvı malzemeyi ekleyerek düşük devirde çırpalım 
*Elenmiş un, kab.tozu ve vanilyayı eleyerek 2_3 defada  ekleyelim ve spatula ile yavaşça karıştıralım 
*Portakal kabuğu rendesi ekleyelim
*Yağlanmış tepsiye veya kalıba dökelim(24_26 cm)
*175 derecedeki ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim 

SOSU
*1 portakal suyu *1 çay bardağı su
*1 yemek kaşığı  nişasta
*1 vanilya *1 tatlı kaşığı margarin *Vanilya ve margarin hariç diğerlerini tel çırpıcıyla karıştırarak pişirelim
*Kaynayıp koyulaşınca  altını kapatalım *Vanilya ve margarini ekleyerek karıştıralım *Kekimizin üzerine yayalım
*Soğuyunca dilimleyerek Servis yapalım..
AFİYET OLSUN 

6 yorum:

  1. Kek ve Sos sıcakmı olacak veya biri soğuk birisi sıcakmı olacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kek piştikten sonra soğurken pelteyi (sosu) pişirip üzerine dökersek en uygun zaman olur.Çok teşekkür ederim

      Sil
    2. Kek piştikten sonra soğurken pelteyi (sosu) pişirip üzerine dökersek en uygun zaman olur.Çok teşekkür ederim

      Sil
  2. Selam,
    Kek hoş olmuş, elinize sağlık.
    Portakal ya da her ne soslu olursa olsun, kek harikaaaa:))))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Çok çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum

    YanıtlaSil
  4. Çok çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum

    YanıtlaSil