Huzurlu Mutfak: EKMEKLİ_BEŞAMEL SOSLU TAVUK
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

EKMEKLİ_BEŞAMEL SOSLU TAVUK

Şahane bir yemekle geldim👋👋
Müzik;Mabel Matiz
EKMEKLİ _ BEŞAMEL SOSLU TAVUK
Bayat pidelerinizi, emeklerinizi değerlendirebileceğiniz veya etimekle yapabileceğiniz çok güzel bir tarif..
Lokum gibi😘😘



MALZEMELER
1 paket kemiksiz ve derisiz tavuk pirzola
Bir kaç adet yeşil ve kırmızı biber
4_5 yemek kaşığı zeytinyağ
Biraz mantar
BEŞAMEL SOS
2 yemek kaşığı tereyağ
2 silme yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
Varsa muska rendesi
ÜZERİNE
Bolca rende kaşar
YAPILIŞI
Tencereye sıvıyağ koyup hafif kızınca küp küp doğranmış tavuğu ekleyin
Biberleri ve az miktarda mantarı ince ince doğrayın
Tencereye ekleyip yemeği kendi suyuyla güzelce  pişirip tuz, karabiber ve pul biber ekleyin
Kenara alın
BEŞAMEL SOS
Yağı eritin
Unu koyup hafif kavurun
Sütü bir kaç defada karıştırarak ekleyin ki topaklanmasın
SOS muhallebiden biraz daha akıcı olmalı fırında  pişince koyulaşacaktır
Tuz, karabiber varsa biraz muskat rendesi ekleyip kapatın
TAMAMLAMA
🌺Tenceredeki pişmiş tavuğa sosu ekleyerek karıştırın 🌺Fırın kabını yağlayarak dilimlenmiş ekmek dizin 🌺Soslu tavuğu üzerine döküp düzeltin 🌺Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin 🌺200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin
AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder