Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

PASTANE USULÜ ŞEKERPARE

Günaydıınn 🌺🌺
Ağızda dağılan bu enfes şekerpareyi, yedikçe yiyesiniz gelecek, benden söylemesi ❤️

PASTANE USULÜ ŞEKERPARE
MALZEMELER
250 gr.( 1 paket) tereyağ veya margarin
Eğer katıyağı az kullanayım derseniz 125 gr. tereyağ 1 çay bardağı sıvıyağ karışımı kullanabilirsiniz, hangisi daha güzel derseniz 1 paket yağla yapılanın hamuru daha güzel, daha pamuksu👍
1 çay bardağı pudra şekeri 
1 yumurta
1 çay bardağı irmik
1 vanilya
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzerine 1 yumurta sarısı
ŞERBETİ
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Bir kaç damla limon suyu
1 Vanilya 


YAPILIŞI
ŞERBETİ
Önce şerbeti hazırlayalım
Toz şeker ve suyu karıştırarak tencereyi ocağa koyun
Kaynadıktan sonra kısıp 7_8 dakika daha pişirin
Limon suyu sıkıp altını kapatın
Vanilyayı ekleyin ben şerbetlerde vanilyayı çok seviyorum mis gibi kokuyor❤️
(Çabuk Ilınması için şerbeti başka bir kaba  aktarabilirsiniz) 
HAMURU
Oda ısısında iyice yumuşamış olan yağ ve şekeri krema gibi olana kadar karıştırın
Yumurta ve irmiği de ekleyerek karıştırın
Unun bir kısmını, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin yoğurmaya başladın
Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur olana kadar un ekleyin
Hamurdan parçalar alıp oval şekil verin
Tepsiye dizin
Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çatalla çizin
Yumurta sarısına 1 çay kaşığı toz şeker veya pekmez ekleyerek çırparsanız Üzeri daha güzel duracaktır, ben unuttum🌺
175 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin
Soğumuş olan şerbeti ilk sıcaklığı geçen şekerparelerin üzerinde gezdirin
Biraz ılınınca üzerini kapatın ki şerbetini güzelce çeksin
AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder