Huzurlu Mutfak: SULU KÖFTE
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

SULU KÖFTE


Sulu köfteyi herkes başka yapar,ben de bir çok şekilde pişiririm.Salçasız,pirinçli,bulgurlu,ekşili,yoğurt,yumurta ve unla terbiyeli,sade,yani bir çok şekli var.Ama benim en sevdiğim salçalı,patates,havuç ve bezelyeli.Bezelyem yoksa da patates ve havucu kesin eklerim.Bugün de böyle yaptım,daha sıcakken fotoğraf çekip yayınlamayı istedim.




MALZEMELER:
*KÖFTE İÇİN:
*300 gr.kıyma
*1 çay bardağı un (köfteleri unlamak için)
*1 adet soğan
*3 yemek kaşığı köftelik bulgur (bu defa pirinçli değil,bulgurlu yaptım)
*1 tatlı kaşığı tuz
*İstediğiniz baharatlar,köfte baharı..

*2-3 adet küçük patates
*1 havuç
*1 su bardağı bezelye
*2 yemek kaşığı salça (domates,biber farketmez)
*2 kaşık sıvıyağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*Karabiber,nane,kırmızı biber istediğiniz miktarda..

YAPILIŞI:
*Genişçe bir kaba yıkanan bulgur,rendelenen soğan,kıyma ve baharatları koyalım
*Hepsini iyice yoğuralım
*Büyükçe bir tepsiye un serpelim
*Küçük parçalar alıp yuvarladığımız köfteleri tepsiye atarak bitirelim
*Tepsiyi bazen öne arkaya doğru sallayarak köftelerin unlanmasını sağlayalım
*Tüm köfteler olunca, patatesleri ve havucu soyup küçük küpler halinde doğrayalım
*Tencereye sıvıyağ ve salçayı alalım
*Yakmadan hafifçe kavuralım
*Üzerine 6-7 su bardağı su ekleyelim,su kaynasın
*Küçük küpler halinde doğradığımız patates,havuç ve bezelyeyi tencereye alalım
*Malzeme yumuşamaya başlayana kadar orta ateşte pişirelim (tam olmasın,köftelerle 5-6 dak  pişecekler)
*Tepsideki köfteleri tencereye aktaralım
*Az ateşte 5-6 dakika pişirelim
*Tuz ve baharatını atalım,altını kapatalım

**Köftelerde ince bulgur olduğu için çabuk pişer,,pirinçli yaparsanız daha uzun sürer
**Suyunu çok çekerse biraz daha kaynar su ekleyip  2 dakika daha kaynatalım

AFİYET OLSUN...

Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek  için tıklayın

Instagramdan da takip edebilirsiniz..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder