Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

HAMSİ BUĞULAMA


Balık.Balık,Balık...Her derde deva,Allah'ın bize hediyesi gerçekten. Rizeli bir anneannenin büyüttüğü biri olarak balıktan bıktığım da olmuştur.Çok sık balık yapardı..Hamsi ve mezgit evden eksik olmazdı..Ben de anneannem kadar olmasa da balık yapmaya çalışıyorum.Bu defa BUĞULAMA yaptım,genelde balıkları fırınlarım.Düdüklü tencerede sebzeli pişiririm.Bir gün o tarifi de vereceğim inşallah..




MALZEMELER:
*1 kilo ayıklanmış ve kılçıkları çıkarılmış hamsi
*2 adet kuru soğan
*2 adet domates (Rizeliler genelde domates koymaz ama ben koyuyorum)
*1 adet limonun dilimleri
*Maydanoz
*İsteyen sıvıyağ gezdirebilir
*Pul biber,karabiber,nane.kekik,
*1 tatlı kaşığı tuz
**Balıkları ayıklayınca kılçık çıkartmak şart değil,hamsiler yine yenebiliyor.Yıkanan balıkları  tuzlu  suya koyup 15 dakika kadar bekletiyoruz ve süzgeçte süzüp bol bol yıkıyoruz.Acılığı  gider ve  tertemiz olur..

YAPILIŞI:
*Temizlenmiş balıkları yayvan bir tencere ,tepsi veya fırın kabına yayıyoruz
*Üzerine yarım ay şeklinde doğranmış soğanları koyuyoruz
*Balık bolsa bir kat daha döşenebilir
*Üzerine yine soğan konabilir
*En üste kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesler,dilim limonlar ve maydanoz    yayılır
*İstenirse sıvı yağ,baharat,tuz eklenir
*Domatesin suyu yetiyor,fazladan suya gerek yok
*Kapağı kapatılarak az ateşte ocak üzerinde
** veya 200 derece fırında üzeri alüminyum folyoyla  kapatılıp bir iki yerden delinerek  pişirilir

AFİYET OLSUN...

Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek  için tıklayın

Instagramdan da takip edebilirsiniz..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder