Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

GÜLLÜ PUDİNGLİ ELMAS KURABİYE

Pakmaya'nın yeni ürünlerini denemek için Pakmaya'daydık. Ben de Güllü Pudingler bir kurabiye yapmaya karar verdim. Çok da güzel oldu, hafif bir gülsuyu aroması ve kokusu vardı.Diğer yeni pudingleri
Türk Kahveli Puding 
Vanilyalı Tarçınlı Puding 
Ballı bademli Puding
Portakallı çikolatalı puding Hepsini denedik,hepsi de çok güzel. .



MALZEMELER 
125 gr.tereyağ. veya margarin 
1 çay bardağı sıvıyağ 
1 yumurta 
1 çay bardağı toz şeker 
1 poset Güllü Puding (@mutfaginyildizi Pakmaya)
1 çay kaşığı kabartma tozu 
1 paket vanilya 
2,5 su bardağı un
BULAMAK İÇİN 1 çay bardağı toz şeker 
ÜZERİNE 
1 paket meyveli sos (@mutfaginyildizi)
1 su bardağı su





YAPILIŞI 
Oda ısısındaki tereyag veya margarini toz şeker ile karıştıralım
Un  hariç tüm malzemeleri karıştırıp unu 2 defada ekleyelim
Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım 


Toz şekere bulayarak ortasını çukurlaştıralım
Yağlanmış tepsiye dizerek 185 derecedeki ısınmış fırına koyalım
10 dakika sonra fırından çıkararak Ortalarına tekrar bastıralım
10 dakika sonra fırından alalım
Çıkardığımız zaman yumuşaktır daha sonra sertleşecektir.
Soğuduğu zaman pişirip ılıttığımız sostan kurabiyelerin ortalarına  koyalım
Kurabiye ortasına reçel,çilekli krem şanti vs.koyabilirsiniz.
Nane yaprağı olmayınca dışarıdan bitki topladım,yıkadım ve kuruladım. Öylece süslemeye ekledim..

6 yorum:

  1. Elinize sağlık harika gül aromalı nefis olmuştur sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim,çok teşekkür ederim

      Sil
    2. Beğenmenize çok sevindim,çok teşekkür ederim

      Sil
  2. Görür görmez bayıldım canım, ellerine sağlık, bende deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  3. Çook çok teşekkür ederim canım, sevgilerimle öpüyorum

    YanıtlaSil
  4. Çook çok teşekkür ederim canım, sevgilerimle öpüyorum

    YanıtlaSil