Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

TENCEREDE ÇİLEKLİ PASTA (DİYET)

Yaş ortalaması 70 olan sevgili komşularıma diyet sayılabilecek ikramlar hazırlamıştım. O nostalji günündeki sağlıklı ve lezzetli tarifimi Ajda Pekkan'ın nostaljik şarkısıyla sizlerle paylaşıyorum. 
Dinlemek için tıklayınız  

İşte bunlardan biri:





KEKİ İÇİN:

3 yumurta

½ su bardağı esmer şeker

½ su bardağı light süt

2-3 çorba kaşığı sıvıyağ

2 su bardağı tam buğday unu

1 tatlı kaşığı karbonat veya 1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya ve yarım limon suyu


KREMASI  İÇİN:

3,5 su bardağı light süt

3 çorba kaşığı tam buğday veya kepekli un

1 yumurta sarısı

4 kaşık şeker

1 paket vanilya

PASTA SÜSLEMESİ  İÇİN: Doğranmış çilek ve istenirse hindistan cevizi

YAPILIŞI:

Yumurtalar ve şeker 4-5 dakika iyice çırpılır.
Diğer malzemeler eklenip çırpılır.
Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek koyulur.
Limon sıkılır.
Artık çok fazla çırpılmaz, karışınca yağlanmış kek kalıbı veya tepsisine dökülür.

Ben bu pasta kekini tencerede pişirdim. Tepsimi içinde az su kaynayan büyük tencereye oturttum, Nemini alması için temiz mutfak havlusu ile örtüp kapağını sıkıca kapattım.
Dikkat edelim havlunun sarkan kısımlarını üste kıvıralım, yanmasın. Tencerede kısık ateşte 15 dakikada pişiyor ve pamuk  gibi oluyor. İstenirse de 175 derecede ısıtılan fırında pişirilir. Kek soğumaya bırakılır.

Bu arada kreması  için küçük bir tencereye tüm malzeme koyulur. Orta ateşte karıştırarak pişirilir. Vanilya ateşi kapatınca eklenir ki kokusu kalsın.

Soğuyan kek uzun bir bıçakla ikiye bölünür. İlk katı ılık süt veya meyve suyuyla ıslatılır. Kremanın yarısı kadarı güzelce sıvanır. Doğranmış çilekler güzelce dizilir sonra ikinci kat konulup ıslatılıp  tüm pasta krema ile sıvanır, çileklerle süslenir, Hindistan cevizi dökülür. İstenirse biraz krem  şanti hazırlanıp kreme torbasıyla şekiller yapılıp güzelleştirilir.

Sevgiyle yapmanız dileğiyle, afiyet olsun.

Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfasını takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder