Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

KISIR (ROKALI)

Sizlere demir deposu bulgur ve vitamin dolu yeşillikler  ile hazırladığım kısırın tarifini vereceğim.

Özellikle bayanların kansızlığına iyi gelen ve kalsiyum kaynağı rokayı pek kullanmayız. Bu kısırda taptaze bir demet roka var.




MALZEMELER

1,5 su bardağı kısırlık ince bulgur 

1,5 su bardağı sıcak su 

1 Dolu kaşık domates salçası


1 Dolu kaşık biber salçası


Yarım çay bardağı zeytinyağı


1 Demet roka


Yarım demet maydonoz


Yarım demet dereotu


3-5 Dal taze soğan


Biraz taze nane


2-3 Adet sivri biber


1 Limonun suyu


Eğer varsa 1 kaşık nar ekşisi


1 Tatlı kaşığı tuz


İsteğe göre sumak, kırmızı biber, kekik, kuru nane



YAPILIŞI:


Üzeri kapanabilen geniş bir kaba bulgur koyulur. Birkaç kez yıkanıp, süzülür. Kaynar su üstüne dökülüp karıştırılır ve kapağı kapatılır. 10 dakika içinde bulgurlar şişecektir.

Yağ ve salçalar eklenip, iyice karıştırılır. Ardından diğer tüm malzemeler incecik doğranarak  bulgurumuza ilave edilir ve limon  sıkılır.
Tuz ve baharat eklenir. Ekşisi ve tuzu az gelirse biraz daha eklenebilir.

Yanında küçük kıvırcık salata ile harika olur. Acılı sevenler isot veya pul biber ekleyebilirler.


Sevgiyle yapmanız dileğiyle, afiyet olsun.


Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfasını takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder