Huzurlu Mutfak: ÇİLEKLİ YAŞ PASTA
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

ÇİLEKLİ YAŞ PASTA

Gecenin Pastası gelsin mi👋👋 



MALZEMELER
PANDİSPANYA İÇİN 
5 yumurta
Çeyrek çay bardağı sıcak su
4 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı un
1 dolu yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
♥️♥️
KREMASI İÇİN
6 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker 
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
Bunlar çok tepeleme olmasın
1 paket krem şanti veya 1 kutu süt kreması, şu 200 gr. olanlardan
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin, kaşık tepeleme olmasın, silme kaşık yeterli
1 paket vanilya
SÜSLEME VE İÇİ İÇİN
Bolca çilek
Rende çikolata
Katları ıslatma için dörtte üç su bardağı kadar süt
❤️❤️
YAPILIŞI
Oda ısısındaki yumurtaları şekerle beraber iyice çırpalım, sıcak suyu da ekleyerek krema gibi olup köpürene kadar çırpmalıyız
Bir kapta  elediğimiz unu, kakaoyu ve kabartma tozunu karıştıralım
Yumurtalı harca 3_4 defada ekleyelim
Ama bu işlemi mikserle değil, tel çırpıcıyla veya spatulayla alttan üste karıştırarak yapalım ki
Köpürmüş olan harcı söndürmeyelim
18_20 cm. lik çember veya kelepçeli kalıbın altını yağlayarak yağlı kağıt serpelim, kelepçeli kalıbın kenarlarından sarkan kısımları kıvıralım
Yanları yağlamıyoruz, kek yanlara tutunarak kabaracaktır
Önceden ısıtılmış 165 derecedeki fırında pişirelim
20 dakika kadar sakın kapağı açmayınız, ve pandispanyayı çok kızartmayınız, tatlı bir pembe renk alınca olmuştur
Fırını kapatalım kapağı açık olarak 5 dakika beklesin, aniden çıkarınca çökebiliyor
Mümkünse pandispanyayı fırın teline ters çevirelim, öylece soğusun
Bir Gün önce de yapıp soğuyunca streçleyerek buzdolabında muhafaza edebilirsiniz
DİĞER TARAFTA
Süt, şeker ve unları bir tencerede iyice karıştıralım
Ocağa alalım
Karıştırarak kaynatalım
Altını kısığa alıp 1 dakika daha pişirelim
Ocaktan alalım
Yağ ve vanilyayı ilave ederek iyice mikserleyelim
Krema biraz ılınsın, bu arada bir iki kez karıştıralım ki kabuk tutmasın
Ilınınca 1 poşet krem şanti veya kremayı ekleyerek iyice çırpalım
♥️♥️♥️
TAMAMLAMA
Pandispanyayı kalıptan çıkaralım
İyi kabarmışsa 3 parçaya  bölelim
İlk katı kelepçeli kalıba koyalım
Biraz süt veya meyve suyuyla ıslatalım
Kremanın üçte bir kadarını sürelim
Araya doğranmış çilek veya ne meyve isterseniz onu döşeyelim
Diğer katlara da aynı işlemi tekrarlayalım
En üste krema sürüp rende çikolata serpelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder