Günaydın arkadaşlar 💕💕
Deneyin, en favori kekleriniz arasına alın, bu tarifi küçük boy kare veya küçük boy baton kalıpta, fırında da yapabilirsiniz
Ha şunu ekleyeyim kanalların ocakları genelde elektrikli, tencereyi biraz kaydırınca sönüyor, bu kekler tenceredeyken sürekli söndü, o kadar çok kabarıyor ki aslında, bu kadarına da şükrettim, yani kek çok daha güz
HURMALI FİNCAN KEK
2 yumurta
6_7 adet hurma
Hurma yerine 1 ezilmiş muz veya büyükçe 1 Trabzon Hurması da koyabilirsiniz
1 çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı dolusu herhangi bir un, ben tam buğday unu kullandım
YAPILIŞI
Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp sıcak suya koyalım
Yumuşayınca rondodan geçirelim veya ez, bunlar keke lezzet verecek, şeker yerine geçecek
Diğer tarafta yumurtaları çırpalım
Hurmaları ekle güzelce karıştıralım
Süt ve yağı ekleyelim
Un, kabartma tozu, kakao ve vanilyayı ekleyelim
Tel çırpıcıyla veya kaşıkla karıştıralım
Çok koyu olmasın, eğer koyu olursa biraz daha süt ekleyiniz
Neskafe fincanlarını fırça ile yağlayalım
Kek harcını fincanların yarısına gelecek şekilde bölüştürelim
Derince bir tencereye dizelim
Yarısına kadar su dolduralım
Su Kaynayınca tencerenin ağzına bir Mutfak bezi gerelim
Kapağını kapatalım
Bezin kenarlarını kapağın üzerine doğru iyice kıvıralım ki bez yanmasın, çok sarkmayan bir havlu veya bez olursa daha iyi olur
Ocağı iyice kısalım
20 dakika boyunca hiç açmayalım
20 dakika sonra kapağı açıp kürdan testi yapalım
İster hafif ıslak, kalacak şekilde olduğu zaman altını kapatalım
Aynı şekilde Kapağı kapatarak 15 dakika daha dinlendirelim, şart değil ama eğer fincanlardan çıkaracaksak biraz dinlensin
Veya sufle gibi sıcak sıcak yiyin😋😋😋😋 Harika ve sağlıklı bir kek, tavsiye ediyorum, bayılacaksınız
Bu tarifi fırında, tencerede de yapabiliriz
Bu ölçüde 5_6 fincan kek çıkacaktır
Yumurtayı 3 kullanıp diğer malzemeleri 2 katına çıkarırsanız kocaman, güzel bir Kekiniz olacaktır👍♥️♥️♥️♥️
AFİYET ŞEKER OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder