Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

PATATESLİ BUZLUK BÖREĞİ

Merhabalar...
Sizlere çok pratik bir tarifim var..
Yoğurda bana bana yiyebileceğiniz ve her daim buzlukta bulabileceğiniz #pratik bir börek..


MALZEMELER
3 yufka
6 adet haşlanmış patates

Toplam 3 yumurta (1 yumurta ve 2 beyaz içine 2 yumurta sarısı üzerine)
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ veya Yarım çay bardağı zeytinyağ ..Ben zeytinyağ koydum

1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı acı veya tatlı biber salçası
Kıyılmış maydanoz
1,5 tatlı kaşığı tuz
Pul biber,karabiber,kekik
İsterseniz dilimlerin üzerine rende kaşar
YAPILIŞI
Haşlanmış patatesi iyice ez
Diğer tüm malzemeyi ekle ve iyice karıştır
1.yufkayı aç kenarlardan içe kıvırıp kare yap
Patatesli sosun 3 te 1 ini yufkanın her yerine yay
Bu yufkanın üzerine 2.yi ser yine kare yap ve sos sür
Ve 3.yufkayı da en üste koyup  sosla
Kenarından başlayarak rulo haline getir
2 veya 3 e böl
Oda ısısında soğuduktan sonra bu parçaları bence tek tek streçle daha kolay alınır buzluktan
NIT:Soğuyunca streçleyelim çünkü sıcak patates yufkayı nemlendiriyor ve üzerleri çok buzlanıyor 
Servis yapmadan 1 saat kadar önce buzluktan çıkar böreği dilimle yağlanmış tepsiye diz
Üzerlerine yumurta sarısı sür istersen susam sür
185 derecedeki sıcak fırına koy
Rende kaşar için tam kızarmadan tepsiyi dışarı al ve kaşarı serp tekrar fırına ver güzelce kızarsın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder