Huzurlu Mutfak: YAĞLI BİBER TURŞUSU (Çabuk Turşu) YAPIMI
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

YAĞLI BİBER TURŞUSU (Çabuk Turşu) YAPIMI

YAĞLI BİBER TURŞUSU 
Yaptığınız gibi hemen de yiyebileceğiniz harika bir turşu..




YAĞLI TURŞU
MALZEMELER
1 kg.acı veya tatlı sivri biber
1 kilo dolmalık kırmızı biber
1 su bardağı sirke (her türlü sirke olur)
1 çay bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5  tatlı kaşığı tuz
3_4 diş dövülmüş sarımsak

YAPILIŞI
Yıkayıp çekirdeklerini çıkardığımız biberleri 2_3 cm.boyutlarında doğrayalım
Tencereye alalım
Diğer tüm malzemeleri ekleyelim
Biberler yumuşayana kadar pişirelim
Ama dikkat edin erimesinler,çatal biberlere rahatça girdi mi tamamdır..

Kavanozda saklayacaksanız TURŞU SICAKKEN kaynattığınız kavanozlara koyup kaynattığınız kapakla (sterilizasyon) kapatıp iyice sıkın
Ters çevirin
Ertesi güne kadar bekletin
Normal şekle çevirip karanlık bir yere koyup muhafaza edin..

Ama kavanozlamadan önce bir kaba ayırın ve yemekte yiyin..Lezzetine bayılacaksınız..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder