Huzurlu Mutfak: SEMBUSEK (Kapalı Lahmacun)
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

SEMBUSEK (Kapalı Lahmacun)

Merhabalar...
Bugün @memetozerilemutfakta Programında yaptığım tariflerden..
Programı seyredemeyenler www.fox.com.tr de 56.bölüm yazınca programı seyredebilirler..



SEMBUSEK (Mardin Yöresi)
Lahmacun tadında,mükemmel bir lezzet..
HAMURU
2 yumurta 
4 dolu yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 paket kabartma tozu 
Yumuşak bir hamur olana kadar un ,yaklaşık 3,5 _4 su bardağı 
İÇ MALZEME 
450_500 gr.kıyma. 
3 adet rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan 
2 adet kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domates 
1 yemek kaşığı biber salçası 
1 yemek kaşığı domates salçası 
4_5 adet minik doğranmış sivri biber 
Yarım demet maydonoz 
Tuz, karabiber , pul biber 
Üzerine 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ karışımı


YAPILIŞI 
🌹Hamur malzemelerini karıştırarak yumuşak bir hamur elde edelim 🌹İçi için yazdığım malzemeleri güzelce karıştıralım ,yoğuralım
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım Hafif unlayarak merdane yardımıyla uzunlamasına açalım 
Alt yarısına iç malzemeyi yayalım 
Hamuru kapatalım
Elimizle kenarları yapıştıralım 
Tabak veya ruletle de kenardan geçebiliriz
Daha güzel yapışır
Üzerine yumurta ve sıvıyağ karıştırarak sürelim 
185 derecedeki ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim 
NOT:Hamuru ince açalım ama baklava hamuru gibi olmasın,iç malzemeyi göstermeyecek incelikte olsun ki güzelce kabarsın. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder