Bugün @memetozerilemutfakta Programında yaptığım tariflerden..
Programı seyredemeyenler www.fox.com.tr de 56.bölüm yazınca programı seyredebilirler..
SEMBUSEK (Mardin Yöresi)
Lahmacun tadında,mükemmel bir lezzet..
HAMURU
2 yumurta
4 dolu yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Yumuşak bir hamur olana kadar un ,yaklaşık 3,5 _4 su bardağı
İÇ MALZEME
450_500 gr.kıyma.
3 adet rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan
2 adet kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
4_5 adet minik doğranmış sivri biber
Yarım demet maydonoz
Tuz, karabiber , pul biber
Üzerine 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ karışımı
YAPILIŞI
🌹Hamur malzemelerini karıştırarak yumuşak bir hamur elde edelim 🌹İçi için yazdığım malzemeleri güzelce karıştıralım ,yoğuralım
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım Hafif unlayarak merdane yardımıyla uzunlamasına açalım
Alt yarısına iç malzemeyi yayalım
Hamuru kapatalım
Elimizle kenarları yapıştıralım
Tabak veya ruletle de kenardan geçebiliriz
Daha güzel yapışır
Üzerine yumurta ve sıvıyağ karıştırarak sürelim
185 derecedeki ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim
NOT:Hamuru ince açalım ama baklava hamuru gibi olmasın,iç malzemeyi göstermeyecek incelikte olsun ki güzelce kabarsın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder