Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

ELMALI AY KURABİYE


Bu gün sizlere kıyır kıyır ve çabuk yumuşamayan bir elmalı kurabiye tarifi vereceğim..



HAMURU

*250 gr.tereyağ veya margarin (Ülker *Teremyağ) Oda ısısında
*1,5 çay bardağı pudra şekeri 
*2 yemek kaşığı yoğurt 
*1 yumurta 
*1 su bardağı nişasta 
*Aldığı kadar (3_3,5 su bardagi un)
*1 vanilya 
KABARTMA TOZU YOK
(Kabartma tozu bazen kurabiyeyi dağıtıp şeklinin bozulmasına neden olabiliyor,ben un kurabiyesi dahil bu tip hamurlara koymuyorum)
Hatta yumurta da koymayabilirsiniz,yumurta hamurun kolay toparlanmasını sağlıyor tecrübeli ellerde yumurtaya da gerek yok.
🍎İÇ MALZEME 
*3_4 adet elmanın rendesi(Elma iriyse 3 tane yeter)
*2 yemek kaşığı toz şeker 
*1 dolu tatli kaşığı tarçın 
*Arzu edilen miktarda dövülmüş ceviz 
*2_3 adet dövülmüş karanfil
*Üzerine serpmek için pudra şekeri


🍎YAPILIŞI 
Kesme işlemini tabii ki bıçakla da yapabilirsiniz...
🍎İÇİ
*Rendelenmiş elma ve toz şekeri tencereye alıp elmalar suyunu iyice çekene kadar pişirelim (Sulu kalmasın kurabiyeyi yumuşatabilir)
*Altını kapatalım
*Tarçın ve cevizi ekleyerek ılınmasını bekleyelim
🍎 HAMURU
*Oda ısısında iyice yumuşamış olan yağı pudra şekeri ile güzelce halleştirip krema haline getirelim 
*2 yemek kaşığı katı yoğurdu ekleyerek karıştıralım 
Nişasta ve vanilyayı ekleyelim 
*Unu bardak bardak kontrollü şekilde ekleyerek yoğuralım 
*Ele yapışmayan kolay şekil alacak bir hamur elde edelim 
*Hamuru 8 parçaya bölelim
*Yuvarlayalım
*Hafif unlayarak yuvarlak açalım
*Düzgün olmazsa pasta tabağı veya bu büyüklükteki tencere kapağı ile keselim
*4 'e bölelim
*Her bir üçgene Verev kesikler yapalım
*Ortasına Elmalı iç koyarak kapatalım 
*Hafifçe yağlanmış tepsiye dizelim 
*175 derecedeki ısınmış fırında rengi hafif dönene kadar pişirelim 
*Soğuduğunda üzerine bolca pudra şekeri serpelim
*İşte nefis ,kıyır kıyır bir ELMALI KAFES KURABİYE . ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder