Dün akşam Mekan.com davetiyle
Semeni; buğdayın taze hali demek olan Azerice bir kelime.Bereketi temsil ettiği için bu ismi tercih etmişler.
Yemeklerde kullanılan tuz kaya tuzu ve lityum oranı çok yüksek.Depresyon tedavisinde birebir.Iğdır'ın tuz mağazalarından elde ediliyor.
Geleneksel yemeklerden örneklerden tattık ve bana göre biraz yağlı olsa da çok çok lezzetliydi Emeği geçenlere ve Mekan.com'a çok teşekkür ederim..
SEMENİ RESTORAN YEMEKLERİNİN ÖZELLİKLERİ..
Taş Köfte: 3 saat taşta ahşap tokmakla dövülen Taş Köfte, kırık nohut, tarhun, patates ve ekşi erikle pişiriliyor. (25 TL)
Kuşbaşı Etli Sebze Dolması: Kuşbaşı kuzu etinden yapılıyor ve içerisinde onun da kırık nohut ve lepe bulunuyor. (28 TL)
Ekşili Pilav: Kuzu etiyle pişirilen ekşili pilavda frenk soğanı (sebzi), maydanoz ve limon tozu ile lezzetlendiriliyor. (25 TL)Diğer isimleri Kazımaklı pilav ve yüzlü_gözlü....
Çilov Kebap: Köfte haline getirilmiş kuzu kıyması, üzerinde balla karamelize edilmiş soğan, havuç ve zerniç ile servis ediliyor. (28 lira)
Kabak Tatlısı (10 TL)
Helva (10 lira)
Fotoğrafların hepsi bana aittir,çok zevkle çektim..Sizlere mutlu günler dilerim
Beni instagram,facebook,youtube ve twitter 'dan takip edebilirsiniz.
Harika bir yermiş görüntüsü ve yemekler harika sevgiler
YanıtlaSilEvet gerçekten çok güzel bir yer .Size sevgilerimi gönderiyorum
SilEvet gerçekten çok güzel bir yer .Size sevgilerimi gönderiyorum
Sil