Huzurlu Mutfak: DONDURMA TOPU KURABİYE
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

DONDURMA TOPU KURABİYE

 Misafirlerinize ikram ederken zevkle sunacağınız görüntü ve lezzette kurabiyeler sizin için gelsin..



MALZEMELER 
150 gr.tereyağ veya margarin (oda ısısında yumuşamış)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri 
1 yumurta 
1 su bardağı nişastas
1 vanilya 
1 kabartma tozu 
1 çay bardağı damla çikolata 
Aldığı kadar un (3_3,5 su bardağı kadar)




YAPILIŞI 
Yumuşak yağ ,sıvıyağ, yumurta ve pudra şekeri krema gibi olana dek karıştırılır
Damla çikolata hariç diğer malzemeler eklenerek yumuşak bir hamur yapılır,unu dikkatli ekleyelim,ele yapışmadığında tamamdır 
Damla çikolata eklenerek tekrar yoğrulur
Yaylı dondurma kaşığı ile alınan hamur kaşıkta düzeltilir ve tepsiye dizilir.(Videsu bir sonraki paylaşımda)
Daha küçük kurabiyeler isterseniz kaşığı  daha az doldurabilirsiniz.
160 derecedeki fırında kızarmaya başladığı ana kadar pişirilir.Önce yumuşacık oluyor,soğuduğunda tam kıvamında kurabiyeleriniz olacaktır.
Kıyır kıyır,şahane bir lezzet..

9 yorum:

  1. Görüntü süper olmuş Buket hanımcım. Eminim lezzeti de öyledir. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelcim çok çok teşekkür ederim, sevgilerle öpüyorum

      Sil
    2. Emelcim çok çok teşekkür ederim, sevgilerle öpüyorum

      Sil
  2. ellerinize sağlık. Dondurma kaşığında kurabiyeler nefis.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nursevin Hanım çok çok teşekkür ederim, sevgilerle

      Sil
    2. Sevgili Nursevin Hanım çok çok teşekkür ederim, sevgilerle

      Sil
  3. Elinize sağlık kurabiyeleriniz harika bayıldım lezzeti nefis olmalı sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Harika Buket ablacigim harikaa👌👌

    YanıtlaSil