Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

FİYONK BÖREK (ÇITIR)


Bugün sizlere harika görünüm ve lezzetle bir börekle geldim.Gerçekten çıtır çıtır ve çok pratik..

MALZEMELER 
*3 yufka
*1 dolu kaşık tereyağ 
*2 dolu kaşık margarin 
İÇ MALZEME 
*3 haşlanmış patates
*1 adet doğranmış soğan
*Pul biber,tuz ve karabiber
*2 kaşık sıvıyağ 
ÜZERİNE
*2 yumurta sarısı 


YAPILIŞI 
*Haşlanmış patatesleri ezerek diğer malzemelerle karıştıralım.
*Yufkayı serelim,kenarlarını ortası dikdörtgen olacak şekilde keselim
*Ortayı 4 kareye bölelim
*Herbir kareye fırça ile , eritilmiş tereyağ ve margarin karışımı sürelim
*Karşılıklı uçları ortaya getirelim
*İki yana iç malzeme koyalım
*Fiyonk şeklinde kapatalım
*Böreği ters çevirelim
*Kenardan çıkan parçayı da yağlayarak böreğin ortasına ince uzun şekilde kaplayalım
*Böreğin ortasına saralım, bu parça çok uzunsa biraz kesebilirsiniz (bazı yufkaları çok büyük)
*Tüm yufkalar bitince üzerine biraz yağ ile karıştırdığımız 2 yumurta sarısını sürelim
*Orta kısmına çörekotu serperek 185 derecedeki ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim 
AFİYET ŞEKER OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder