Huzurlu Mutfak: FİYONK BÖREK (ÇITIR)
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

FİYONK BÖREK (ÇITIR)


Bugün sizlere harika görünüm ve lezzetle bir börekle geldim.Gerçekten çıtır çıtır ve çok pratik..

MALZEMELER 
*3 yufka
*1 dolu kaşık tereyağ 
*2 dolu kaşık margarin 
İÇ MALZEME 
*3 haşlanmış patates
*1 adet doğranmış soğan
*Pul biber,tuz ve karabiber
*2 kaşık sıvıyağ 
ÜZERİNE
*2 yumurta sarısı 


YAPILIŞI 
*Haşlanmış patatesleri ezerek diğer malzemelerle karıştıralım.
*Yufkayı serelim,kenarlarını ortası dikdörtgen olacak şekilde keselim
*Ortayı 4 kareye bölelim
*Herbir kareye fırça ile , eritilmiş tereyağ ve margarin karışımı sürelim
*Karşılıklı uçları ortaya getirelim
*İki yana iç malzeme koyalım
*Fiyonk şeklinde kapatalım
*Böreği ters çevirelim
*Kenardan çıkan parçayı da yağlayarak böreğin ortasına ince uzun şekilde kaplayalım
*Böreğin ortasına saralım, bu parça çok uzunsa biraz kesebilirsiniz (bazı yufkaları çok büyük)
*Tüm yufkalar bitince üzerine biraz yağ ile karıştırdığımız 2 yumurta sarısını sürelim
*Orta kısmına çörekotu serperek 185 derecedeki ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim 
AFİYET ŞEKER OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder