Huzurlu Mutfak: ARNAVUT BÖREĞİ
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

ARNAVUT BÖREĞİ


Vee mutlu son.Kıyır kıyır acayip güzel bir börek. .



MALZEMELER :
*1,5 su bardağı su
*1 yemek kasigi sirke 
*5 su bardağı un
*1 çay kaşığı dolusu tuz

HAMURLARIN ARALARINA 
*Sıvıyağ

İÇİ İÇİN:

KIYMALI İÇ:
*3 adet soğan
*250 gr.kıyma
*1 adet kabuğu soyulup küp küp  doğradığımız   domates domates
*Tuz,karabiber, kırmızı biber, kekik
*********
Kıymalı iç yapmazsanız pırasalı veya bol soğan ve domatesli bir iç malzemeyle de harika olur.
Peynirli isteyenler için yağlı bir peynir,maydanoz ve taze soğanla hazırlayın.Yemeye doyamazsınız.Tabii mümkünse doyalım size kilo aldırmayayım..



YAPILIŞI :
*Hamur malzemelerini yoğuralım
*Önce ikiye bölelim
*Her bir bölümü 10 küçük beze yapalım
*Yani 10 artı 10 = 20 adet beze olmalı
*Her bezeyi hafif unlayarak açalım
*Fırçayla yağlayıp üstüste 10 tanesini  dizelim
*Diğer 10 taneyi de böyle hazırlayalım
*1 saat dinlendirelim
*Orta boy tepsiyi yağlayalım
*10 lu hamuru elimizle çekiştirerek tepsi  kadar büyütelim
*Tepsiye yerleştirelim
*Kavurduğumuz iç malzemeyi koyalım
*Diğer 10 lu hamuru da büyüterek iç  malzemenin üzerine yerleştirelim
*En üstünü de yağlayalım
*Keselim ve 200 derecedeki sıcak fırında  pişirelim.

 AFIYET OLSUN. ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder