Huzurlu Mutfak: PEMBE KALP PASTA.
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

PEMBE KALP PASTA.





 Bugün ÇARŞAMBA. .Ve ben yine KANALTÜRK'TE ASLI HÜNEL İLE RENGARENK PROGRAMINDAYIM 
** Saat 12.50 de. 

MALZEMELER :
*5 yumurta 
*5 kaşık yani 1 klasik su bardağı toz şeker(160 gr.)
*1 su bardağı artı 2 kaşık un(160gr.)
* 2 yemek kaşığı nişasta (50 gr.)
*2 yemek kaşığı kaynar su
*1 kabartma tozu 
*1 vanilya 

KREMASI:
Ben burada hazır çilekli krem şanti kullandım.
*2 poşet çilekli krem şanti 
*1,5 su bardağı soğuk süt

EV KREMASI:
*4 su bardağı süt 
*5 yemek kaşığı toz şeker
*2 yemek kaşığı un 
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 yumurta sarısı
*1 Vanilya
*Vanilya hariç tüm krema malzemesini karıştırarak pişirelim.Kaynayınca 1 dak.daha pişsin.
*Altını kapatınca 1 tatlı kaşığı margarin ve vanilyayı ekleyerek iyice çırpalım.
*Arada karıştırarak soğutalım ve öyle kullanalım.
*Hazır pasta gibi olmasını isterseniz bu kremaya margarin koymayın.Soğuduğunda *1 poşet krem şantiyle 1 çay bardağı sütü çırparak kremaya ekleyin ve iyice çırpın.çok güzel olur. .



YAPILIŞI :

*Yumurta sarısı ve aklarını ayıralım.
*Akları bir fiske tuzla iyice çırpalım.Toz  şekerin yarısını ekleyerek sertleşene  kadar  aynı yönde çırpalım
*Yumurta sarılarını da kalan şekerle  krema  gibi olana kadar çırpalım
*2 kaşık suyu ekleyelim
*Un,nişasta,kabartma tozu ve vanilyayı  ELEYELİM
*3_4 defada yumurta sarısı şeker  karışımına spatula ile karıştırarak  ekleyelim.
*Unlu karışımı eklerken alttan üste katlar  gibi ve yavaş olalım
*Yumurta aklarını da aynı şekilde karıştırıp  tabanı yağlanıp unlanmış kalıp veya  tepsiye  dökelim
* 170 derecedeki fırında 30 dak.pişirelim
 İlk 20 dakika fırını hiç açmayalım
*Sonrasında dikkat edelim yanmasın
*Kızarınca bir kürdan batıralım ve temiz    çıkarsa fırından alalım ve soğutalım
*Uzun bir bıçakla ortadan ikiye veya üçe  bölelim
*Servis tabağına alt katı koyalım
*Sütle kaşık kaşık ıslatalım 
*Krema sürelim ve damla çikolata veya  meyve dizelim
*Diğer katları da aynı şekilde yapalım
*Pastayı kremayla sıvayıp süsleyelim.

AFİYET OLSUN. .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder