PEMBE KALP PASTA.
Bugün ÇARŞAMBA. .Ve ben yine KANALTÜRK'TE ASLI HÜNEL İLE RENGARENK PROGRAMINDAYIM
** Saat 12.50 de.
MALZEMELER :
*5 yumurta
*5 kaşık yani 1 klasik su bardağı toz şeker(160 gr.)
*1 su bardağı artı 2 kaşık un(160gr.)
* 2 yemek kaşığı nişasta (50 gr.)
*2 yemek kaşığı kaynar su
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
KREMASI:
Ben burada hazır çilekli krem şanti kullandım.
*2 poşet çilekli krem şanti
*1,5 su bardağı soğuk süt
EV KREMASI:
*4 su bardağı süt
*5 yemek kaşığı toz şeker
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 yumurta sarısı
*1 Vanilya
*Vanilya hariç tüm krema malzemesini karıştırarak pişirelim.Kaynayınca 1 dak.daha pişsin.
*Altını kapatınca 1 tatlı kaşığı margarin ve vanilyayı ekleyerek iyice çırpalım.
*Arada karıştırarak soğutalım ve öyle kullanalım.
*Hazır pasta gibi olmasını isterseniz bu kremaya margarin koymayın.Soğuduğunda *1 poşet krem şantiyle 1 çay bardağı sütü çırparak kremaya ekleyin ve iyice çırpın.çok güzel olur. .
YAPILIŞI :
*Yumurta sarısı ve aklarını ayıralım.
*Akları bir fiske tuzla iyice çırpalım.Toz şekerin yarısını ekleyerek sertleşene kadar aynı yönde çırpalım
*Yumurta sarılarını da kalan şekerle krema gibi olana kadar çırpalım
*2 kaşık suyu ekleyelim
*Un,nişasta,kabartma tozu ve vanilyayı ELEYELİM
*3_4 defada yumurta sarısı şeker karışımına spatula ile karıştırarak ekleyelim.
*Unlu karışımı eklerken alttan üste katlar gibi ve yavaş olalım
*Yumurta aklarını da aynı şekilde karıştırıp tabanı yağlanıp unlanmış kalıp veya tepsiye dökelim
* 170 derecedeki fırında 30 dak.pişirelim
İlk 20 dakika fırını hiç açmayalım
*Sonrasında dikkat edelim yanmasın
*Kızarınca bir kürdan batıralım ve temiz çıkarsa fırından alalım ve soğutalım
*Uzun bir bıçakla ortadan ikiye veya üçe bölelim
*Servis tabağına alt katı koyalım
*Sütle kaşık kaşık ıslatalım
*Krema sürelim ve damla çikolata veya meyve dizelim
*Diğer katları da aynı şekilde yapalım
*Pastayı kremayla sıvayıp süsleyelim.
AFİYET OLSUN. .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder