Huzurlu Mutfak: ŞEHRİYELİ TAVUK SUYU ÇORBASI
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

ŞEHRİYELİ TAVUK SUYU ÇORBASI


Haşladığımız tavuğun suyundan güzel bir çorba yapalım. Soğuk algınlığı ve gribin yaklaştığı şu günlerde tavuk suyuna çorba, tercih edilmesi gereken sağlıklı ve az kalorili bir çorbadır..




MALZEMELER:
*6-7 su bardağı  tavuk suyu
*1 su bardağı su
*1 kaşık salça veya 2 adet rendelenmiş domates
*1 büyük çay bardağı şehriye (tel veya arpa)
*1 patates
*Varsa 1 adet dolmalık kırmızı biber
*1-2 adet sivribiber
*1 tatlı kaşığı tuz,isteğe bağlı olarak baharat
*Kıyılmış maydanoz
*Yarım limon suyu

YAPILIŞI
*Tavuk parçalarını veya bütün tavuğu 1 soğan,1 tatlı kaşığı tuz ve biraz karabiber eklenmiş  suda  haşlayalım
*Haşlama suyuna suyu,salçayı veya domatesi (veya ikisini de) ekleyip tekrar kaynatalım
*Kaynarken içine tel veya arpa şehriyeyi ekleyelim ve altını kısalım
*Biberleri incecik doğrayalım
*Patatesi soyup küçük küpler halinde doğrayalım
*Çorbayı kısık ateşte 10 dakika kaynatalım
*Tuz,karabiber,limon suyu ve maydanozu ekleyerek altını kapatalım
-Bu çorbaya kıyma da eklenebilir.2 çorba kaşığı kıyma yeterlidir..

AFİYET OLSUN...


Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek  için tıklayın
İnstagram'da huzurlu_ mutfak yazarak takip edebilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder