MALZEMELER:(4-6 kişilik)
*1 bağ semizotu
*Bir kaç dal taze nane yaprağı
*Çeyrek çay bardağı zeytinyağ
*Yarım limon suyu
*1 tatlı kaşığı sirke
*1 çay kaşığı tuz
*Eğer severseniz, ki çok yakışıyor 2 adet közlenmiş kırmızı biber
*2-3 adet kornişon turşu
*İsteğe bağlı minik acı biberler
*Çok az pul ,biber,nane,sumak
MALZEMELER:
*Semizotunu yıkayıp kötü yapraklarından arındırıyoruz
*Yaprakların bittiği yerden kesip süzgece koyuyoruz
*Mümkünse sebze bıçağıyla doğruyoruz ki vitamini ölmesin
*Salata kasemize semizotunu,elle parçaladığımız nane yapraklarını,doğradığımız kırmızı biberleri,turşuyu ekliyoruz
*Tek tek de eklenebileceği gibi bir kasede tuz,yağ,sirke,limonu ve baharatları karıştırıp yeşilliklere döküyoruz
*Güzelce karıştırıp en üstünü turşu,biber vs.ile süslüyoruz
**İsteyen 1 diş sarımsak da koyabilir,benden hatırlatması..
Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder