Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

BAMYA KIZARTMASI

Bamya yaparken birazını kızartmak istedim.Değişiklik olsun dedim.Çok da güzel oldu.Benim gibi yumurtalı yapabileceginiz gibi, sade kızartıp domates sosla tüketince de çok lezzetli oluyor.







MALZEMELER :(Orta boy bir tava için)
*Bu tarif için bamyaların içinden iri olanları seçelim.
*150-200 gr.temizlenmiş bamya (temizleme işlemi ile ilgili videom youtube' da ve HUZURLU  MUTFAK 'ta)
*1 adet yumurta
*1 yemek kaşığı un
*2-3 kaşık soda veya su
*Yarım çay kaşığı tuz
*Kızartmak için bir kaç kaşık sıvıyağ

YAPILIŞI.
*Çukur bir kapta un,yumurta,tuz ve sodayı karıştırın (benim biraz sulu kaçtı,yoksa daha güzel  bulanacaktı)
*Temiz bamyaları bu bulamaça ekleyip karıştırın
*Tavaya bir kaç kaşık yağ koyup ısınmasını bekleyin
*Tavayı kenara alıp bamyaları dizin
*3-5 dakika sonra tahta spatulayı  bamyaların altına sokup bamyaları yerinden oynatın
*Kızardığında düz bir kapak veya tabakla çevirin
*Altı kızarınca servis tabağına kaydırın.

AFİYET OLSUN..


Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek  için tıklayın


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder