Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

TAZE FASÜLYE KAVURMASI (YUMURTALI)

Taze fasülye, yemek yapanların kurtarıcısı,yiyenlerin de severek yedikleri bir sebze.Buzdolabımızdaki taze fasülyeyi en fazla zeytinyağlı olarak tüketiriz.Onun tarifini çok önce vermiştim.Ara ara çeşitli taze fasulye tarifleri vereceğim.Hem mutfağımızda bir farklılık olur,hem de bizler afiyetle yeriz bu sağlıklı sebzeyi.Bugün pazar ,tarifimi erken vereyim de isteyen kahvaltıya yapsın,isteyen gezip tozup evine dönünce çayın yayına...



 MALZEMELER:(2-3 kişilik) 

 *250-300 gr.taze fasülye
 *2 adet yumurta 
 *1 adet kuru soğan
 *2 diş sarımsak
 *Çeyrek çay bardağı sıvıyağ
 *1 tatlı kaşığı tuz 
 *Pul biber,karabiber

 YAPILIŞI:

 *Uçlarını temizleyip 2 veya 3'e kırdığınız fasulyeleri yıkayın.
 *Üzerini 2 parmak kadar geçecek kadar su koyup 15 dakika haşlayın,süzgece alın.
 *Tavaya sıvıyağ,sarımsak ve küp doğranmış soğanları koyup 3-4 dk.kavurun. 
 *Süzülen fasülyeleri de tencereye alıp kısık ateşte 10 dakika daha kavurun
 *Yumuşayınca yumurtaları kırıp karıştırın.
 *2-3 dakika pişirin.
 *Tuzunu,baharatını ekleyip kapatın.

 AFİYET OLSUN... 

 Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için burayı tıklayınız
 Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için  burayı tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder