Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

PASTANE POĞAÇASI (Krem peynirli)

Hepimiz bayılırız mis gibi kokan pastane poğaçalarına.Kokuyu aldığımız gibi aklımız başımızdan gider ama yağıydı unuydu derken çoğunlukla yiyemeyiz.Yani en azından ben öyleyim. Evde yapılan poğaçayı gönül rahatlığıyla yiyebiliriz.Aşırıya kaçmadan tabii.Fakat benim evde bu poğaçanın pişmesiyle zor anlar yaşandı çünkü o kadar güzel koktu ,o kadar yumuşak ve kabarık oldu ki  bir tepsi poğaça neredeyse bir saatte bitecekti.Hele 11 yaşındaki oğlum  Emre çok  düşkün evde yapılan  güzel şeylere.Ablasıyla birlikte o daha az yesin diye uğraştık.Çünkü basketbol oyuncusu,hımbıl olsun istemeyiz.Fenerbahçe'de altyapıda oynuyor.Ama poğaça için söz geçirmek zor oldu...Kısacası yapın da görün, siz de, ikram ettikleriniz de tadını unutamayacaksınız.



MALZEMELER:

*Yarım adet oda sıcaklığında margarin (125 gr.)
*Yarım su bardağı sıvıyağ
*2 dolu kaşık krem peynir (olmasa da olur ama gerçekten tavsiye ederim.Bu benim aklıma gelen bir şeydi nefis ve yumuşacık oldu)
*2 yumurta (birinin sarısı üstüne)
*Yarım çay bardağı süt
*Yarım çay bardağı ılık su
*1 paket kuru veya yaşmaya (ben yuva marka kuru maya koydum)
*2 çorba kaşığı toz  şeker
*1-1,5 tatlı kaşığı tuz
*4-5 su bardağı  kadar ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapacak  kadar un

AZ YAPMAK İSTERSENİZ TÜM  SIVILARI YARIYA İNDİRİN...

YAPILIŞI:

*Yukarıda anlattığım  şekildeki tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp yoğurun.
*Kabı temiz bir poşete geçirip 15-20 dakika dinlendirin.Yeterli oluyor.
*Hamur ele yapışıyorsa elinizi unlayıp tekrar yoğurun.
*İstediğiniz şekli vererek veya iç koyarak yağlanmış tepsiye dizin
*Sade,kıymalı,peynirli,patatesli,sosisli,sucuklu peynirli,ıspanaklı....nasıl isteseniz
*Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürün.Yetmeyebilir, bir sarı daha eklenirse renkli olur
*Çatalla üzerlerini çizin
*185 derecede 10 dakika önceden ısıtılmış  fırında kızarana  kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

BU TARİFİ AYNEN YAPIP YİYECEK OLANLAR İÇİN HEYECANLIYIM.ÇOK BEĞENECEKLER....

Fazla gelirse buzluğa atın,çözününce aynı  oluyor..

AFİYET OLSUN...

Facebook ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için burayı tıklayınız

Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek  için burayı tıklayınız


3 yorum:

  1. Ellerine saglik canim blogunu yeni kesfettim sevgiler Buketcigim ☺☺☺☺

    YanıtlaSil
  2. Çok çok teşekkür ederim,her zaman birlikte olalım inşallah..Herşey sizlerle güzel..

    YanıtlaSil
  3. nurselin mutfağı programında su ve süt 1/2 su bardağı olarak vermiştiniz ayrıca burdaki tarifte mahlep ve sirke yok hangisi doğru ölçü yazarsanız sevinirim teşekkürler

    YanıtlaSil