Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

PİRİNÇLİ MAKARNA (Pancarlı makarna ile)

Arkadaşımın kardeşi Tuğba Hanım'ın MAKARNA, LÜTFEN adında doğal ürünler ve sebzeli makarnalar imalatı var.Ben de ondan çeşitli makarnalar aldım.Bugün pancarlı makarna ile değişik bir deneme yaptım.Farklılık için biraz da pirinç ekledim.Nefis oldu...




MALZEMELER:

*200 gram pancarlı ( veya herhangi çeşit) makarna
*1 su bardağı pirinç
*Çeyrek bardak sıvıyağ veya 2 kaşık tereyağ
*1 litre su
*1 tatlı kaşığı tuz makarnaya,1 tatlı kaşığı da pirinci bekletme suyuna atılacak

YAPILIŞI:

*Pirinçler ılık ve tuzlu suya konulur.
*Tencerede 1 litre su ve 1 tatlı kaşığı tuz kaynatılır
*Yağ  eklenir
*Kaynayan suya atılan makarnalar 5-6 dakika pişirilir
*Ocağın altı kısılarak, süzülüp  yıkanan pirinçler tencereye alınır.
*Birlikte suyunu çekip yumuşayana kadar  pişirilir.

*Pancarlı makarna  çok lezzetli,pirince de rengi geçti,yemek harika oldu.
*Ama her çeşit makarnayla da yapılabilir.

Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için burayı tıklayın

Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için burayı tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder