Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

LİMONLU MOZAİK PASTA

Bisküvili pastalar genellikle kakaolu olur.Ben bir değişiklik yapıp limonlu puding pişirdim ve pastayı bununla oluşturdum.Buz gibi.ferahlatıcı ve yedikçe yedirten türden lezzetli birşey oldu.Ben kendimden sakladım,çünkü saat başı yenebilir....


MALZEMELER:
*2 paket petibör bisküvi
*1 litre süt
*3 kaşık un veya nişasta varsa 1 kaşığını nişastadan koyun,daha güzel görünür
*1 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*Kaynadıktan sonra 1 limon suyu ve kabuğu
*1 vanilya
*1 kaşık margarin  (şart değil,parlaklık için konulabilir)

ÜZERİNE:

*Geçenlerde verdiğim ev limonatası (tıklayınız)  3 kaşık (taneli limonataydı,bu nedenle üzeri pütürlü görünüyor)
*Yarım su bardağı su
*1 dolu kaşık nişasta
*1 kaşık toz şeker

YAPILIŞI:

Pudingi için;

*Un,nişasta ve şekeri tencerede karıştırın
*El çırpıcısıyla karıştırırken sütü ekleyin
*Orta ateşe oturtup karıştırarak kaynatın.
*3-4 dakika kısık ateşte pişirin ve altını kapatın.
*Kapadıktan sonra  limon suyu,rendesi .vanilya ve isterseniz margarini koyup güzelce çırpın.

*Pudingi arada karıştırarak buzdolabında 20 30 dakika kadar soğutun
*Elinizle kırdığınız bisküvileri ılınan pudinge ekleyerek ezmeden karıştırın
*Kelepçeli kalıp,şekilli kalıp veya tepsiye döküp  kenara  alın

*Üzeri  için yazdığım malzemeleri  karıştırıp kısık  ateşte pişirin ve pastanın üzerine yayın
*Bunu 2 limon suyu  sıkarak da pişirebilirsiniz
*Aceleniz varsa buzluğa koyup servisten 15 dakika önce çıkarabilirsiniz
*Eğer aceleniz yoksa buzdolabında bir gece bekletin ve dilimleyin

Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip  etmek için burayı tıklayın

Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için  burayı tıklayın



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder