Huzurlu Mutfak: KİRAZ ŞERBETİ (TARÇINLI-KARANFİLLİ)
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

KİRAZ ŞERBETİ (TARÇINLI-KARANFİLLİ)

Geçen gün tarifini paylaştığım ÇİLEK ŞERBETİ bu sıcaklarda güzel oldu ve Almanya'dan bir arkadaşım sevgili  GÜLSEFA HANIM bana kirazlı şerbet nasıl olur,güzel olur mu ? diye sordu.Ben de sabah deneyip cevap vereceğimi söyledim.Şu anda pişiyor.Neyse ki evde kiraz vardı,sabah sabah attım ocağa..Ilınıp da bardaklara koyunca tarifi de yayınlayacağım.Sanırım güzel olacak...

Şerbet ılındı tadına baktırdım ve çok beğenildi.Demek ki,canlılığını yitiren kirazlarımızı şerbet yapabiliriz.ŞEKER HASTALARI buna hiç şeker koymadan biraz KURU ÜZÜM eklerse soğuk soğuk harika içilir...Sapları da şekeri dengeler zaten.Yani hem lezzetli,hem de sağlıklı olur...Evinde şeker hastası olan varsa hiç şekersiz pişirip tatlandırıcı koyabilir,kendisi de içerken şeker ekleyebilir.



MALZEMELER:
*Yarım kilo kiraz
*1,5 su bardağı toz şeker
*2 litre su (pişene kadar bayağı suyunu çekiyor)
*1 adet çubuk tarçın
*3-5 karanfil

YAPILIŞI:
*Kirazları yıkayın
*Kiraz sapı faydalı olduğu için saplarını çıkarmadım
*Malzemeyi tencereye alıp 30 dakika kadar az ateşte pişirin.
*İster suyunu süzüm,isterseniz süzgeçten posasıyla geçirin.Tercih sizin...

**Hafif ekşi severseniz 1-2 adet limon tuzu koyabilirsiniz

AFİYET OLSUN

Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek  için tıklayın



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder