Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

TARÇINLI KARANFİLLİ ÇİLEK ŞERBETİ

Çilek artık bizi terkedecek.Son çilek günlerinde bir de çilek şerbeti  yapalım dedim.Bol miktarda olduğu için bu şerbet bir kaç gün dolapta soğuk  soğuk durur.Kim isterse o,çıkarıp içsin.Yanına da diyet kapkekle nefis olur.Şekersiz ama  tatlı kekimizle bütünleşir.Şimdiden serin serin içmeler dilerim..



 
MALZEMELER:
*350-400 gr.yıkanıp sapları  temizlenmiş çilek
*Küçük boy 1 su bardağı toz şeker
*1,5 litre su
*2 tarçın çubuğu
*3-5 karanfil

YAPILIŞI:
*Tüm malzemeyi tencereye alın (kapağı açık olsun yoksa taşar)
*Kaynadıktan sonra 15 dakika pişirin
*Ilınınca süzgeçten süzün
*Kalan şerbeti sürahinize boşaltın
*Buzdolabında soğuyunca  AFİYET OLSUN..



Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek  için tıklayın
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder