Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

KABAK YEMEĞİ (ZEYTİNYAĞLI KABAK KALYE)

Taptaze kabaklar tezgahlarda dururken alıp da pişirmemek olmaz.Hem az kalori hem de sağlık.Daha ne olsun...




MALZEMELER:

1 kg.kabak
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 küçük havuç
2 adet domates veya 1 kaşık salça veya her ikisinden de koyulabilir.
1 kaşık pirinç veya bulgur
Çeyrek bardak zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz,pul biber,1 adet kesme şeker
2 su bardağı su

YAPILIŞI:

Zeytinyağ,soğan ve sarımsak tencereye alınıp hafifçe kavrulur.Küçük küpler şeklinde doğranmış havuç da eklenir 2-3 dk.daha kavrulur.Bıçakla dış yüzeyi kazınan kabaklar küp küp doğranır ve tencerede 3-4 dk.karıştırarak kavrulur.Kabuğu soyulup doğranan domatesler veya salça veya( her ikisinden biraz ) eklenir
hepsi bir kaç dk.pişirildikten sonra yıkanmış pirinç veya bulgur,kaynar su,baharat, kesme şeker ve tuz eklenir.Kapağı kapatılarak yaklaşık yarım saat az ateşte pişirilir.Yemek pişince üzerine kıyılmış dereotu koyulur.Ilınınca servise hazırdır.

AFİYET OLSUN

Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip  etmek için tıklayınız

Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayınız

6 yorum:

  1. zeytinyaglı_tariflere beklerim cnm yoksun ne zamandır :) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum evet haklısın,bana hatırlatma oldu,kısa zamanda yapacağım bir sunum.Çok çok teşekkür ederim canım

      Sil
    2. Arzucum evet haklısın,bana hatırlatma oldu,kısa zamanda yapacağım bir sunum.Çok çok teşekkür ederim canım

      Sil
  2. Kabak ya da diğer sebzeler hepsini ayırmadan severim.
    Zeytinyağlılar da favorimdir:)))
    Elinize sağlık. .
    fulyapimlezzetler.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim, sevgilerimle

      Sil
    2. Çok çok teşekkür ederim, sevgilerimle

      Sil