Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

PORTAKALLI MAFİN




PORTAKAL TOZU İLE YAPILMIŞ
MİS KOKULU MAFİNLER🌺🌺🌺
(Pekmezli_Tam buğday unlu) 
@naturelkapowders  ürünleri ile ilk olarak 3 yıl önce tanıştım
O zamanlar bu ürünlerin özelliklerinden pek haberim yoktu açıkçası♥️
Denemem için gönderilen her ürünle bir tarif yaptım ve o kadar güzel oldular ki,ailecek  hepimiz çok beğendik🌺
#kinoaunu #kestaneunu #keçiboynuzuunu #hindistancevizi unu gibi #glutensiz ve lezzetli bir çok ürünleri var
Ben de bu mis kokulu mafinleri kurutulmuş portakal kabuğunun toz hali ile yaptım, inanın tüm bina portakal koktu, günaha girmeyeyim diye komşularımla paylaştım 😄😄
MALZEMELER
3 yumurta
1 çay bardağı pekmez
1 su bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağ
Daha da #diyet olsun derseniz daha az yağ koyun, inanın o da güzel olacaktır, tecrübe ile sabit👍
Portakal mevsimi ise 1 portakalın suyu
2 yemek kaşığı #portakal kabuğu tozu @naturelkapowders
Biraz hindistan cevizi
1 çay kaşığı tarçın
1 kabartma tozu
1 vanilya
2_2,5 su bardağı tam buğday unu
(Kepekli un, kinoa unu, keçiboynuzu unu gibi unları da şahane olur veya beyaz un da koyabilirsiniz tabii ki)
YAPILIŞI
Oda ısısındaki yumurtalar bir fiske tuzla çırpılır
Pekmez eklenir mikserin düşük devriyle veya tel çırpıcıyla karıştırılır
Ardından un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeler eklenip yavaşça karıştırılır
1 bardak  un ve kabartma tozu eklenir
Unun kalanı kaşık kaşık eklenir
Katı olmayan bir kek kıvamı elde edilir
Yağlanmış mafin kağıtlarına paylaştırılır
İsterseniz üzerine fındık kırığı serpebilirsiniz
Bu tarz kağıtları yağlamaya gerek olmuyor ama ince kağıtları fırça ile yağlamalısınız
165 derecedeki fırının orta katında 20_25 dakika kadar pişirilir
Kek kalıbında pişirecekseniz pişme süresi uzayacaktır, kızarınca kürdan batırıp bakın, kuru çıkarsa keki alabilirsiniz
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder