Huzurlu Mutfak: ÇÖREKOTLU TUZLU KURABİYE
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

ÇÖREKOTLU TUZLU KURABİYE



MALZEMELER
125 gr. tereyağ (oda ısısında yumuşacık olmalı) 
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üzerine) 
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Arzu ettiğiniz miktarda ortalama 2 yemek kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı tuz
Varsa 1 çay kaşığı kadar mahlep
3_3,5 su bardağı un
Çok sert bir hamur olmasın, unu dikkatli koyun lütfen, çok un yerse kıyır kıyır olmaz, un un olur 👍


YAPILIŞI
Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri karıştırın
Unu ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak ama ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin
Minik yuvarlaklar yapıp üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin
Yağlanmış tepsiye dizin
165 derecede kızarana kadar pişirin
HARİKA OLDU, AFİYET OLSUN 💕💕💕
#lezzetlerim #lezzetlerimkahvalti #yasamutfakta #onlinelezzetler #surpriztarifler #tarifsunum #yemekrium #lezzetli_tariflerle #en_iyileri_keşfet #mukemmellezzetler #yum #yummy #kesfet 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder