Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

GARNİTÜRLÜ ENGİNAR ÇANAĞI

MUTLU GÜNLEEERRR 🌺🌺🌺🌺
Size muhteşem lezzette bir tarif vereceğim arkadaşlar ❤️
Enginar bitmiş olabilir ama evinde, buzluğunda olanlar, çıkarın enginarları hadi dolaptan😀



MALZEMELER 
İstediğiniz sayıda taze, kılçıksız yani iyi kalitede enginar
Hazır Garnitürlü veya evde doğrayıp haşlayacağınız havuç, patates, bezelye
🌺🌺10 adet küçük boy enginar için
Yarım çay bardağı zeytinyağ 
1_2 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
3 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı dolusu un
2 adet limon
Tuz
Dereotu
🌺🌺🌺


YAPILIŞI
🌺Benim tarzımla gerçekten çok yumuşak ve lezzetli oldu, üşenmeyin, enginarları en başta  limonlu ve 1 adet şekerli suda haşlayın ama aşırı yumuşaması daha pişireceğim (yarım limon) 
*
*
🌺Çatalla kontrol edin çatal giriyorsa altını kapatın
*
*
🌺Suyunu dökmeyin
Diğer tencereye zeytinyağı koyup soğanı doğrayın, severseniz 1 diş de sarımsak
Kavurun
Kesme şekeri, unu ekleyin
Karıştırın
Salçayı ekleyin
Karıştırın
Haşlanmış enginarları dizin
Üzerlerine  bol limon sıkın
Tuz ilave edin
(Tuzu çok koymayın zaten bol limonlu, az salçalı, tadı yerinde, 1 çay kaşığı dolusu yeterlidir, az gelirse yerken eklersiniz , tuzlu olmasından iyidir) 
Haşlama suyundan ekleyin
Ben önce az su koymuşum,  sonradan ekledim, bu etapta üzerlerine gelmeye yakın  olacak şekilde haşlama suyundan koyun,içinde un da olduğu için çekiyor suyu
🌺
Üzerini kapatıp 2_3 dak orta ateşte pişirin ki soğanlar yumuşasın
*
*
🌺
Daha sonra  enginar çanaklarının Ortalarına garnitür koyun
Biraz kıyılmış dereotu ekleyin
Kalan garnitürü başka bir şeyde kullanmayacaksanız tencereye ilave edin, konserve olduğu için  çok durmaz bozulur
*
*
🌺
Suyu azsa ekleyin
Kapağı kapatarak kısık ateşte yumuşacık olana kadar pişirin
Bu arada soğanlar görünmez oluyor, sabredin yemeğimiz enfes olacak
🌺
Pamuk gibi olunca altını kapatın
Ilınınca servise hazırdır
Dereotu ve limon dilimleri ye süsleyin, AFİYET OLSUN






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder