Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

ŞEKERPARE

MERHABA..
Sizlere nefis bir şekerpare tarifim var.Yalnız ben burada tam buğday unu kullandım.O kadar güzel oldu ki evde tam buğday ununuz varsa veya alarak denemenizi isterim.Tadına doyamazsınız..
Beyaz unla yapılandan da güzel bir tadı var.



MALZEMELER:
HAMURU:
*125 gr.yani yarım paket margarin veya tereyağ (oda ısısında yumuşasın)
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı sıvıyağ
*Yarım çay bardağı irmik
*1 çay bardağı yoğurt
*1 yumurta
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
*Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olana kadar un (beyaz veya esmer veya karışık  koyabilirsiniz)
*Üzeri için fındık

ŞERBETİ:
*3 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*Çeyrek limon suyu

YAPILIŞI:
Önce şerbeti hazırlayalım..

 ŞERBETİ:
*Su ve şekeri tencerede kaynatalım
*Altını kısarak 10 dakika daha pişirelim ki özlü olsun.Şekerpareler hamur  olmasın
*Altını kapamaya yakın limon suyunu ekleyelim ve altını kapatıp soğumaya  bırakalım

HAMURU:
*Tüm malzemeyi karıştırarak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım
*İstediğimiz şekli vererek yağlanmış tepsiye dizelim
*Ortalarına fındık batıralım ama biraz derin batırın pişerken çıkıyorlar
*185 derecedeki fırında 30 dakika kadar pişirelim
*Çabuk pişiren bir fırınsa dikkat edin çok kızarmadan almamız gerekir
*Çok kızartırsanız şerbeti güzel çekmez,pembeleşmesi yeterlidir.
*Fırından aldığımız şekerparelerin oda ısısında olmasını bekleyelim
*Bu arada soğumuş olan şerbeti kepçe yardımıyla şekerpareler üzerinde gezdirelim
*İyice soğuduğu zaman üzerini kapatalım tozlanmasın.





AFİYET OLSUN..
Tüm diğer tariflerime bloğumdan ulaşmak için aşağıdaki linki tıklayınız..
http://www.buketcengiz.blogspot.com
Facebook'ta HUZURLU MUTFAK için
 https://www.facebook.com/pages/Huzurlu-Mutfak/1507528802801602
Instagram'da HUZURLU MUTFAK için
https://instagram.com/p/zzwl4Wx-cs/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder