Huzurlu Mutfak: PEKMEZLİ _ZENCEFİLLİ BİSKÜVİ
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

PEKMEZLİ _ZENCEFİLLİ BİSKÜVİ

MERHABA ARKADAŞLAR..
Birazcık içimiz açılsın değil mi?
Bu şahane kurabiyeleri sizler için yaptım ve fotoğrafladım,bir kaç gün sonra süslüleri de gelecek 💕💕
Süslüler benim hep yaptığım tariflerden olacak ,bu tarif Lezzet Dergisinden.



PEKMEZLİ _ZENCEFİLLİ BİSKÜVİ
MALZEMELER
3/4 su bardağı eritilmiş tereyağ
1 su bardağı esmer şeker (ben beyaz kullandım)
1 yumurta
1 tutam tuz
Yarım çay bardağı pekmez
1 tatlı kaşığı toz zencefil 
1 paket kaşığı vanilya
1 çay kaşığı karbonat
2,5 su bardağı un



YAPILIŞI
Eritilmiş ılık yağ ve şekeri mikserle iyice çırpalım
Un hariç diğer malzemeleri ekleyelim ve karıştıralım
Tercihen elediğimiz unu ekleyerek ele yapışan bir hamur elde edelim
Hamuru streç filmle sararak en az 2 saat buzdolabında bekletelim
İster hafif unlayarak isterseniz iki yağlı kağıtta açalım
Ben silikon açma örtüsü kullanıyorum
Dilediğimiz kalıplarla keselim
Önceden ısıtılmış 185 Derecedeki fırında 10_12dak.kadar, rengi hafif dönene kadar pişirelim



Pekmez sebebiyle yumuşakça bir bisküvi oluyor eğer daha kıtır isterseniz fırını kapattıktan sonra fırın içinde 4_5 dak.daha tutabilirsiniz
Kurabiyeler önce yumuşak olacaktır
Soğuduklarında zaman tepsiden alalım
İster bu şekilde,ister eritilmiş çikolataya batırarak,isterseniz şeker hamuru veya royal icing ile süsleyerek tüketebilirsiniz.Bizde bu şekilde de çok beğenildi,kahvaltıda, sabahın 6.30 unda bile çocuklarım kahvaltı yanında 1_2 adet yiyip gittiler..
Çocuklar sevmişse bu iş tamamdır
AFİYET OLSUN
Not:Dergide un 2 su bardağı yazıyor ama bardak ölçüsü ile olunca un miktarı değişir ya ben 2 su bardağını dolu dolu ve yarım bardak daha un kullandım

1 yorum:

  1. Elinize sağlık tam yılbaşı kurabiyeleri olmuşlar sevgiler

    YanıtlaSil