Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

LİMONLU BALLI KEK

MERHABA ARKADAŞLAR 
Fotoğrafı modern tarzda olsa da tarif çok nostaljik 
1985 'de lisedeyken eleledergisi 'nden kestiğim ve defterime yapıştırdığım orjinal ve nefis bir tarif..
Eğitim hayatım boyunca , derslerim dışında işim gücüm tarif denemekti ..
Balparmakbal bana bal gönderdiğinde bu tarifi hatırladım ve eski defterleri açtım..
Siz de bir deneyin derim..
İsterseniz portakal kabuklu veya zencefilli de yapabilirsiniz 



LİMONLU BALLI KEK 
*200 gr.un (2 klasik su bardağı)
*50 gr.tereyağ (1 dolu yemek kaşığı)
*Yarım çay bardağı süt
*1 çay bardağı bal 
*1 yumurta 
*1 limon kabuğunun rendesi 
*Çeyrek limon suyu
*1 kabartma tozu 
*1 vanilya 






YAPILIŞI 
*Tereğını ve sütü birlikte ısıtalım
*Tereyağ eridiğinde balı ekleyelim
*Karıştırma kabına diğer tüm malzemeleri koyarak tel çırpıcıyla karıştıralım 
*Ballı sıvıyı kuru karışıma ekleyelim
*Mikserin düşük devriyle güzelce çırpalım *Yağlanmış küçük boy tepsi,kalıp veya benim gibi porsiyonluk kalıplara boşaltalım 
*175 derecedeki ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim 
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder