Huzurlu Mutfak: BALDIR ET RESTORANI ATAŞEHİR 'DE...
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

BALDIR ET RESTORANI ATAŞEHİR 'DE...

Merhabalar arkadaşlar..
  Benim Huzurlu Mutfak olarak ilk ve tek aşkım yemek pişirmek ve sunmaktır.Ama çevremdeki güzel yeme_içme yerlerine de kayıtsız kalamıyorum.Hem ben oraları yakından görmüş oluyorum hem de tanıtımları yaparak hem takipçilerime hem de mekana katkı sağlamak istiyorum..
  Yine geçen gün sevgili Oya EMERK Hanımın davetiyle Ataşehir Bulvar216 da bulunan Baldır Restoran'a gittik.Tüm lezzetleri yerinde tattık,çalışanların temizliği ve güler yüzlerini yakından gördük.Şimdi siz sevgili takipçilerime bu mekandan sözetmek istiyorum.Güvenle yemek yiyebileceğiniz bir ortamı olduğu için, yalnız da gidip hem yemek yiyip hem de huzurlu ortamında keyfinize bakabilirsiniz.



    💕Baldır dananın arka bacaklarının üst kısmı ile kuyruğunun bir kısmından elde edilen et düşük sıcaklıkta 18 saat pişirilir. Yumuşacık ve lime lime olan et, özel baharatlarla servise hazırlanır. Baldır %100 dana etidir, yağsızdır, sağlıklıdır.
  💕Baldır için özel olarak hazırlanan ekmek; kavrulmuş soğan, patates, çok yaşlı maya, zencefil, özel ekşi, kaşar ve yumurta, tam buğday unu ile yoğurulup, üzerine kekik, biberiye, fesleğen serpilerek pişirilir. Son olarak üzerine sızma Zeytinyağı sürülür.



  💕Baldır nasıl yenir?
Baldır pişirimi gibi yemesi de farklı bir ritüeldir. Öncelikle kollar sıvanır, eller temizlenir. Baldır için özel olarak hazırlanan ekmekten bir lokmalık parça koparılır. Bu parça vasıtasıyla bir pinçik Baldır bürkülerek ağıza atılır. Keyfe göre akabinde ve detayında sunulan diğer lezzetlerle ağızdaki şölen harmanlanır.
   💕Baldır porsiyonları farklı isimlendirilmiştir. Normal miktarda etle karnınızı doyurmak istiyorsanız, garsona “Bana bir insan porsiyonu ver” diyeceksiniz. Bu porsiyondaki et miktarı sadece 100 gram. İştahınız açıksa, ‘erkek porsiyonu’ ısmarlayacaksınız. Bu porsiyonda 150 gram et bulunuyor. Ete doyamıyorum diyorsanız siz, ‘delikanlı’yı isteyeceksiniz. 100 gramlık İnsan Porsiyonu (23,5 TL), Erkek Porsiyonu (33,5 TL), Delikanlı Porsiyonu 200 gram (43,5 TL). Baldırda etler 4 çeşit sunuluyor: Sade, karamelize soğanlı, mantarlı ve yumurtalı




  💕Yumurtalısı tam bir bomba. Et didiklendikten sonra, üstüne sarısı az pişmiş bir yumurta konuyor. Dilerseniz bu ilavalerin kombinasyonlarını yapmak da mümkün;  💕Baldır etine ilave edilen k.soğan, mantar arzunuza göre harmanlanarak servis ediliyor. Dilerseniz üzerine yumurta ilavesiyle 3 lezzeti bir arada da deneyebilirsiniz.
💕💕Yancılar
Baldırı tamamlayan lezzetler olarak;
💕Közz (biber ve arpacık soğan),
💕Ankara’dan gelen Çubuk Turşusu,
💕Kaşık Salata (küp domates, salatalık, roka nane, soğan, balzamik sirkeli, nar ekşili sos ile sunulmaktadır.
💕Baharatlı Patates kızartmasını dilerseniz Cheddar sosuyla da deneyebilirsiniz.

💕Baldırami (100/150/200 gr – 22,50 ₺/32,50 ₺/42,50 ₺)
Pastrami adıyla da bilinen bu lezzet Turk damak zevkine uygun olarak yorumlanmıştır. 15 gün boyunca kaya tuzunda bekletilen et (antrikot yada kol altından elde edilen) daha sonra 120 derecelik fırında, kışın yaprağını döken ağaç odunlarının dumanında 24 saat süre ile pişer. Kürleme ve tütsüleme yöntemi ile pişen bu benzersiz lezzet, kendine has ekmeğinin içinde Baldırami sos ile servis edilir. Dilerseniz Cheddar sosu da eklenebilir.



Burger
‘Yeni nesil et deneyimi’ felsesi ve farklılık ilkesiyle yola çıkan Baldır, hamburger efsanesini özel köftesi ile yeniden şekillendirmiş, Bozz ve Alevli soslarıyla lezzet deneyimini uçlara taşımayı hedeflemiştir.




Burger çeşitleri;
Klasik (21 ₺) / Cheddar peynirli (22 ₺)/ Karamelize soğan & mantar (23 ₺) / Egg and Cheese (23 ₺) / Bozz (24 ₺) / Alevli (24 ₺) / Pastrami (Köfte üstüne Baldırami dilimleri ilaveli) (25 ₺)
Burger çeşitlerinde kararsız kaldıysanız, mini burger (sliders) (10 ₺) olarak birkaçını seçip beraber deneyebilirsiniz.
Aman Diyim (19,50 ₺) (Philly Cheese Steak)
Dana bofileden yapılan, özel marinasyonunda 1 hafta bekletilen, ‘Aman Diyim’ karamelize soğan, charliston biber ve özel baharatlarla ızgarada pişirilir. Servisi yine özel olarak hazırlanan ciabatta ekmeği içinde cheddar sos ilavesiyle yapılır.

💕Baldırewich (17 ₺)
Kokoreç sevenler için farklı bir Baldır deneyimi hazırladık. Baldır etini kokoreç baharatları, ince küp domates, charliston biber  ve ciabatta ekmeği ve yanında baharatlı patates kızartması ile servis ediyoruz.


💕Daldır Tabağı (17,75 ₺)
Baldır için özel hazırlanan katkısız dana etinden yapılan sosis ve özel baharatlı patates kızartmasıyla servis edilir. İçinde hellim peyniri bulunan bu farklı sosis üzerine dökülen sıcak cheddar sosuyla taçlandırılır.




💕Baldır çorbası
Baldır’ın efsaneleri arasına giren çorbası; yumurta ile terbiye edilen, yoğurt, un, Baldır eti, ve Baldır’ın pişirilmesi sırasında elde edilen et suyuyla hazırlanır. Baharatlarıyla servis edilir
  💕💕Ben çorbaya bayıldım,sıcacık ve acılıydı.




  💕Mac & Cheese
Makarnanın peynirle aşkı. Krema ve cheedar soslu makarnamız fırında kaşar peyniriyle taçlanıyor. Bu doyumsuz lezzeti dilerseniz 4 peynirli, mantarlı yada pastrami parçalarıyla da deneyebilirsiniz.




💕Baldır Ayranı
Göktürklerin başlattığı bu efsaneyi Baldır ailesi olarak devraldık ve tekrardan yorumladık. Türk damak tadına en uygun lezzeti bulduk. Taze nane  ve salatalıkla, Baldır'ın ferahlatan lezzeti...


Tatlı (12 ₺)
Çikolatalı ve Tahinli olmak üzere iki çeşit sufle vanilyalı dondurma ile servis edilmektedir.
Sufle ler de bir harikaydı,tahinli olan farklı bir lezzet olarak mükemmeldi.Kendilerini bu farklı sufle için tebrik ediyorum . .Bayıldım







Bu günden özel bir kare..Blogger grubumuz ve Uğur Bey




💕💕  Baldır Bulvar 216 şubesi Ocak 2015’ten bu yana Ataşehir’de Bulvar 216 alışveriş merkezinde haftanın her günü 10:00-22:00 arası hizmet vermektedir. Ataşehir bölgesine paket servisi de veren şubeye Yemek Sepetinden veya 0216 6884311 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.
Instagram: @baldırbulvar216
   
İşletme sahibi; Uğur Akansel (0532) 5995606
Kendisine ve çalışanlarına çok çok teşekkür ederim..
İŞLETME TELEFONU
0216 470 5456

8 yorum:

  1. Güzel keyifli, lezzetli bir günde beraber olmak çok güzeldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım arkadaşım çok çok teşekkür ederim tekrar görüşmek üzere öpüyorum

      Sil
  2. karşılaştığımıza sevindim cnm keyifli bir gündü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Arzucum ben de öyle,çok çok teşekkür ederim 💕💕💕

      Sil
  3. Kalemine yüreğine tatlım.
    Farklı lezzetleri deneyimledigimiz bu güzel günde birlikte olmak güzeldi.
    Sevgilerimi bıraktım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım arkadaşım çok çok teşekkür ederim,yine biraraya gelmek dileğimle çook öpüyorum

      Sil
  4. Harika olmuş tatlım ellerine sağlık 👍🏻❤️😍😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevilciğim çook çok teşekkür ederim sevgilerle öpüyorum

      Sil