Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

KABAK TATLISI

AKŞAMIN TATLISI
KESTANE KABAĞI TATLISI..
Çok kaynadığına  bakmayın bu ilk dakikalar,biraz sonra altı kısıldı ve yaklaşık 40 dakika kısık ateşte pişti.Birazcık suyu kaldı....Ayrıntılar aşağıda💖💖
Düzce'de bayıldığım kabaklardan eve getirmemiştim,aynısını #erenköy #pazar nda buldum.Düzce'nin #kestane #kabağı
Çok tatlı bir kabak değil,o nedenle şekeri kısmayalım





.MALZEMELER 
2 kg temizlenmiş balkabağı
2 su bardağı toz seker 
1 adet tarçın çubuğu
5_6 adet karanfil 


YAPILIŞI 
Kabak istenilen şekilde doğranır
Yayvan bir tencereye konur
Üzerine toz şeker dökülür
Tarçın çubuğu ve karanfiller konulur 
5 dakika kadar  orta ateşte sonra kısık ateşte 35_40 dakika kadar pişirelim 
Yumuşadığında kapatalım
Biraz ılınınca bir kaba dikkatlice dizelim
Altında kalan şerbeti üzerinde gezdirelim 
Soğuyunca dövülmüş ceviz serpelim
Hindistan cevizi veya tahin de gezdirebilirsiniz
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder