Dün gece facebook ve instagramda videosunu paylaştığım çilek reçelim karşınızda.Bu defa çileklerim büyüktü,ikiye bölerek kaynattım.Taşmaması için hep kısık ateşte tuttum 1 saate yakın pişirdim.Kıvamı gayet güzel oldu,parlak ve diri..
MALZEMELER
1,5 kg.çilek
1 kg.şeker (ben aşırı şeker koymuyorum,1 e 1ölçü bana gereksiz fazla bir şeker geliyor.Vişne reçelinde uygulanabilir)
5_6 adet limon tuzu veya çeyrek limon suyu
1 çay kaşığı tereyağ
YAPILIŞI
Temiz çilekler çok büyükse kesilebilir,orta boydaysa tam olarak kullanılır
Tencereye koyulur üzerine şeker ve 3_4 yemek kaşığı su koyulur
1_Burada bir şey daha ekleyeyim,altını az açın ve başında olun derim,kapağı açık olduğu halde reçel taşmaya başlayabilir,hem şekeri gider,hem de ocağınız mahvolur
2_Kaynamaya başladıktan sonra tereyağ ilave edelim
3_Bazı Reçellerde meyvelerin üzerine şeker koyup sabaha kadar bekletiyorum ama çilek çok sulanıyor ve kıvam alana kadar çilekler eziliyor,ancak küçük ,sert yani reçellik çileği bulanlar geceden bekletsinler. Daha sert taneler meydana gelir ve güzel olur ama bu usulde de reçel harika oluyor ,her bir tanesi ışıl ışıl parlıyor.
4_Videomdaki yorumlarda göreceksinizdir,arkadaşlarım bir bilgi verdi,1 çay kaşığı tereyağ koyarsak köpük olmuyormuş,artık ben de koyacağım..Aklımızda olsun
Kısık ateşte 1 saat kadar pişirilir.Video koymamdaki amaç piştiği zamanki kıvamını göstermek.Bir çay tabağına 1 çay kaşığı koyup alıp soğuduğunda kıvamı nasıl diye bakabilirsiniz.
Yukarıda da yazdığım gibi Pişince limon suyu veya tuzunu ekleyip bir iki kaynatıp kapatmalıyız
5_Sıcakken gelen hafif yağ kokusu soğuduğunda kayboluyor merak etmeyin.Yalnız 1 çay kaşığını geçmeyelim..
AFİYET ŞEKER OLSUN
Ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor
YanıtlaSilÇok çok teşekkür ederim çok mutlu oldum
SilHarika , ellerinize sağlık ����
YanıtlaSilÇok sevgili Aysun Hanım burada yorumunuzu görmek beni çok mutlu etti çok teşekkür ederim
YanıtlaSilÇok sevgili Aysun Hanım burada yorumunuzu görmek beni çok mutlu etti çok teşekkür ederim
YanıtlaSil