Huzurlu Mutfak: KIYMALI PİDE (POFİDİK)
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

KIYMALI PİDE (POFİDİK)

İYİ AKŞAMLAR...
Becerikli bayanlar bu pideyi sahura yetiştirir bence..Puf puf ,yemeğe doyamayacağınız bir lezzet..
POFİDİK KIYMALI PİDE





MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıcağa yakın su
*Yarım çay bardağı sıvıyağ
*1 paket hızlı kabaran kuru maya (ince pide yapmak isteyenler 1 çorba kaşığı dolusu maya koymalı)
*2 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
*4-4,5 su bardağı un *Açarken 1 kase un
*1 çorba kaşığı tereyağ (piştikten sonra üzerine sürmek için)
İÇ MALZEMESİ:
*300 gr.kıyma
*2_3 adet  soğan
*1 adet  domates
*2 adet sivri biber
*Yarım tatlı kaşığı tuz,kırmızı biber,karabiber,pul biber
Üzerine *Rende veya dilim kaşar peynir ve 
yumurta (isteğe bağlı)



YAPILIŞI:
*Mayayı şekerli sıcak suda karıştırıp eritelim
*Genişçe bir yoğurma kabına unu koyalım,ortasını havuz gibi açalım
*Tuzu da unun üzerine serpelim
*Ortasına diğer hamur malzemelerini koyalım
*Ortadakileri elimizle karıştırarak yanlardan un almaya başlayalım ve tüm  malzemeyi karıştırarak  yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım
*Hamuru kabıyla beraber temiz bir poşete sokarak veya üzerine streç film  kapatarak en az 30 dak.bekletelim
*Bu esnada iç malzemeyi hazırlayalım...
*İncecik doğradığımız soğanlar biraz sıvıyağda 3_4 dak kavuralım
*Biberleri de ekleyelim
*Kıymayı da ekleyerek biraz suyunu çekene kadar karartmadan kavuralım
*Küp şeklinde doğrdığımız domatesleri de ekleyerek pişirelim,suyunu çeksin
*Tuz ve baharatları da ekleyelim ve altını kapatalım  TAMAMLAMA:
*Mayalanan hamuru 6 bezeye ayıralım
*Her bir bezeyi unlu tezgahta merdane yardımıyla uzunlamasına açalım
*Açarken un serperseniz hamur kolayca uzuyor
*Rahat kapatmak için enlemesine çevirebilirsiniz
*Soğuyan iç malzememizde 2 dolu yemek kaşığı kadarını hamurun ortasına  uzunlamasına döşeyelim
Yanlardan ortaya doğru kapatarak şekil verelim (Birazdan kolaj paylaşacağım)
*Yağlanmış tepsiye alarak 200 derecedeki fırında kızarmaya başlayana kadar pişirelim
*Fırından alıp ortalarına yumurta kıralım veya kaşar peyniri rendesi serpelim
*Yumurta Piştiği zaman çıkarıp fırçayla fazla ununu alalım
*Üzerine  eritilmiş tereyağı sürelim
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder