Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

BALLI GEMİCİ BÖREĞİ

Merhabalar..
İster çayın yanında,ister yemekte zevkle yiyeceğiniz bu böreği ,geçen akşam iftara davetli olduğum Osmanlı Saray Mutfağı Restoranı @matbahrestaurant 'da ikram ettiler.Üzerine gezdirilen bal ile lezzeti şahane olduğu kadar,sunum da göz alıcıydı. Kolayca yapılan ama farklı sayılabilecek böreğin tarifi için ŞEF Kadir Yılmaz'a çok teşekkür ederim..



MALZEMELER
2 adet yufka
50 gr . beyaz peynir
50 gr.tulum peyniri
40 gr . kaşar peyniri
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
2 adet çırpılmış yumurta
Kızartmak isteyenler için 1 su bardağı sıvıyağ
Sunumda Üzeri için bal

YAPILIŞI
İç harcı için Peynirler ezilip kaşar peyniri rendelenir ,bezelye eklenir
Yufkalar üstüste serilip ikiye kesilir
Her bir katın uzun kısmına harçtan serilir
Rulo halinde sararken yufkaya fırça ile yumurta sürülür(Bu ayrıntı çok güzel)
Böylece katlar yapışmış olur.
Hazırlanan rulo 3 cm aralıklarla kesilir
İster sıvıyağda kızartılır istenirse yağsız tavada pişirilir
Ilık veya soğukken bal gezdirilerek servise sunulur.
Ben çok beğendim,farklı bir deneyim oldu.Tavsiye ederim..
AFİYET ŞEKER OLSUN

1 yorum:

  1. merhaba arkadaşımda yedım tadı nefıs elınıze sağlık

    YanıtlaSil