Huzurlu Mutfak: ÇEŞNİLİ KEK
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

ÇEŞNİLİ KEK


Yıllardır baharatlı kek yaparım.Bu defa sizlerle de paylaşmak isterim. 
2 yumurtam kalmıştı ama şahane kabarık,büyük ve mis kokulu bir kek oldu..
Tarifi okuyunca kokusunu siz de hissedeceksiniz..
İşte tarifi. .
MALZEMELER 
3 yumurta 
1 büyük su bardağı toz şeker (240 ml.lik. bardakla)
Aynı bardakla 1 su bardağı ılık süt 
Yine aynı bardakla 1 su bardağı sıvıyağ 
VE BAHARATLAR
1 tatlı kaşığı tarçın
1 muskatın yarısı (rendelenmiş )
1 çay kaşığı toz zencefil
5 adet dövülmüş karanfil 
1 adet dövülmüş kakule
1 kahve fincanı damla çikolata 
1 yemek kaşığı  kuş üzümü
1 kahve fincanı kuru üzüm 
1 kahve fincanı ceviz 
2,5 su bardagi un 
1 kabartma tozu 
1 vanilya 


YAPILIŞI 
Yumurta ve şekeri beyazlasana kadar çırpalım 
Sütü ve yağı 3 er defada az az ekleyerek çırpalım 
Ben bu noktadan sonra tel çırpıcı kullandım 
Tüm baharatları ekleyelim 
Un, kab.tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edelim 
Üzümleri süzgeçte unlayarak ilave edelim 
Damla çikolatayı koyalım 
Tel çırpıcı ile aynı yönde ve yavaşça karıştıralım 
Fırını 175 dereceye getirelim 
Margarinle yağlayıp unladığımız kek kalıbına dökelim ve düzeltelim 
Tezgaha vurarak eşit dağılmasını ve hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayalım 
Kekimizi fırına koyalım 
20 dak.sonra 160 dereceye düşürerek  40_45 dakika kadar pişirelim 
Kürdan batırdığımızda temiz çıkmalıdır 
AFİYET ŞEKER OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder