KEDİDİLİ TRAMİSU İLE HERKESE GÜNAYDIN.
MALZEMELER
*2 paket kedidili bisküvi alın (artarsa dert değil)
KREMASI
*1 litre süt
*3 dolu yemek kaşığı un
*2 dolu yemek kaşığı nişasta
*1 su bardağı toz şeker
*1 yumurta sarısı
*1 vanilya
*1 tatlı kaşığı margarin
*300 gr.labne peynir (bulursanız maskarpon alın,orjinal tramisu onunla yapılıyor)
Kedidili Bisküvileri ıslatmak için
*1 büyük su bardağı sıcak su
*1 yemek kaşığı Neskafe
*1 tatlı kaşığı toz şeker
YAPILIŞI
*Önce Labne peyniri ince delikli bir süzgece koyarak fazla suyunun süzülmesi için bekletelim
*Tencereye yağ ve vanilya hariç diğer malzemeleri alalım
*Tel çırpıcıyla iyice karıştıralım ve ocağı yakalım
*Orta ateşte karıştırarak pişirelim(Kaynadıktan sonra mikserle çırparak 1 dak daha kaynatalım)
*Altını kapatalım ,yağ ve vanilyayı ekleyerek mikserle çırpalım,Soğurken arada mikserleyelim
*Kelepçeli kalıbın (22 cm.lik) sadece kelepçesini Servis tabağına alalım
*Bisküvileri bir tarafından 1 cm.kadar keselim altı düz olsun
*Şekersiz tarafını kahveli karışıma batırıp çıkaralım ve kelepçesini etrafına şekerli kısım dışa gelecek şekilde dizelim
*Tabana da aynı şekilde ıslattığımız *Bisküvileri dizelim
*Bu arada arada mikserleyelim soğuttuğumuz kremaya Labneyi ekleyelim
* Yine güzelce çırpalım
*Yarısını kahveli bisküvi dizdiğimiz kalıba boşaltalım
*Üzerine ıslattığımız bisküvilerden dizelim (bazılarını kırarak yerleştireceğiz mecburen)
Kalan kremayı da dökelim ve buzdolabına yerleştirelim
*İyice soğuyunca kelepçeyi çıkaralım
*Üzerine kakao serpelim
*Ben bisküvilerden kestiğim kenarları görünce içimden onlarla bir çiçek yapmak geldi,öyle süsledim..
*Mümkünse pastayı geceden hazırlayınız
**Bu tarif normal bir Kedili tramisu tarifi.. Ama ben nasıl yaptım biliyor musunuz?
Hazır DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ ye 2 yemek kaşığı toz şeker ve 2 yemek kaşığı un ekleyerek 1 litre sütle pişirdim,ve tabii soğuyunca labneyi ekledim ,o kadar güzel oldu ki anlatamam.Şiddetle tavsiye ederim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder