Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

ÇİKOLATALI MUZLU PASTA


KREMASI 
4 bardak süt
1 su bardağı toz şeker 
2 yemek kaşığı nişasta 
2  yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao
Piştikten sonra 
3 yemek kaşığı damla çikolata veya yarım kare çikolata 
1 vanilya 
YAPILIŞI 
Nişasta,un ,kakao ve şekeri tencereye koyarak tel çırpıcıyla karıştıralım 
Üzerine yavaşça sütü ilave edelim
Ocağı yakalım ve  karıştırarak pişirelim ve altını kapatalım,vanilyayı ekleyelim 
Diğer tarafta çikolataları benmari usulü eritelim ve pişen kremaya ekleyerek iyice çırpalım
Krema üzerine streç film serelim ,buzdolabına koyalım (soğuyunca kolayca kaldırılıyor,üzeri kabuk tutmuyor)

PANDİSPANYA (26 cm.lik kalıp)
5 yumurta 
4 kahve fincanı toz şeker 
5 kahve fincanı un
Yarım paket kabartma tozu 
3 yemek kaşığı sıcak su 
1 paket vanilya 
YAPILIŞI 
Yumurta ,şeker ve sıcak suyu 5_6 dakika karışım beyazlaşıp şeker eriyene kadar çırpalım
(Yumurta akı ve sarılarını ayırıp çırptığımız şekilde de olur ama ben aynı güne 2 pasta hazırladığım için pratik şekilde yapmam gerekti. Fark nedir derseniz,şeker ve yumurtaları çok iyi köpürtebilirseniz bence ayırmaya gerek kalmıyor,o şekilde daha da pamuksu olur,tercih sizin.Onun yapılışı galerimde var)
Elediğimiz un,kab.tozu.ve vanilyayı 3_4 defada ekleyelim ama burada tel çırpıcı veya spatula kullanalım ve alttan üste doğru kabarcıkları söndürmeden yavaş hareket etmeliyiz.
Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba veya margarinle altını yağlayıp un serptiğimiz tepsiye dökelim
Üzerini spatula ile düzeltelim ve tezgaha bir kaç kez vurarak hava kabarcıklarını çıkaralım
(Aşağıdaki videolara bakmanızı isterim,kek kıvamını daha iyi görebilirsiniz)
170 derecedeki fırında hafif kızarana kadar pişirelim 
Fırını kapatıp kapağını açalım ve 3_4 dak. sonra fırından alalım hemen çıkarınca bazen çöküyor,tedbir olsun
Çıkarınca bir tel üzerine ters çevirip soğumaya bırakalım
İyice soğuyunca kalıptan çıkaralım (çıkarmadan önce yanlardan bir bıçakla geçin ki kusursuz çıksın)
Pandispanya ve krema soğuyunca
pandispanyayı ikiye veya üçe bölelim,katları süt ile kaşık kaşık ıslatalım ama çok ıslatmayın
Aralara krema sürerek yuvarlak dilimlenmiş muz dizelim
En üstüne daha bol krema ayıralım her yerini sıvayalım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder