Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

GÜL BÖREK

 Bir çok takipçim Gül Börek tarifi istedi ben de ayrıca yazmaktansa eve pişireyim de paylaşayım dedim.Küçük güller soslu ve yumuşak,büyük olansa sos sürülmeden iç koyarak sarılan ve üzerine yağ gezdirilerek yapılan çıtır börek.

MALZEMELER 
*4 yufka ( 4'e bölünecek ) 

SOS İÇİN:
*1 yumurta
*1 çay bardağı yoğurt 
*1 çay bardağı su
*1 kahve fincanı zeytinyağ hepsi karıştırılacak

İÇİ İÇİN
*250 gr.az yağlı beyaz peynir (lor peynirle karışık olursa daha iyi)
*Dereotu
*Maydanoz
*Pul biber
*Üzerine sürülecek olan yumurtanın beyazı karıştırılacak .Size asıl sevdiğim gül börek içi tarifini yazayım, akşam çözülmüş kıyma yoktu ben peynirli yaptım.




BENİM EN SEVDİĞİM GÜL BÖREK İÇİ:

4 adet patates minicik küpler halinde doğranır.200 gr kadar kıyma çiğ olarak eklenir karıştırılır.1 soğan rendelenir,yarım demet maydanoz doğranır,tuz,karabiber,pul biber eklenir.Hepsi güzelce karıştırılır.Sulanmaması için hemen kullanmalıyız.Böyle yapılan gül böreğin tadına doyamazsınız.Çook sevgiler 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder