Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

LİMONLU CHEESCAKE

Cheescake severlere şahane bir tarifim var.Pratik,hafif ve çok lezzetli.Üstelik sunumu kolay ve şık.İlk gelecek olan misafirleriniz için denemenizi çok isterim.Daha önce çikolata soslusunu yaptım ama fotoğrafta acemiydim fotosu çok güzel olmamıştı fakat onun lezzeti de çok güzel.Sevgiler sunuyorum..

Çikolata Soslu Cheescake için aşağıdaki linki tıklayınız..
http://buketcengiz.blogspot.com/2014/12/cikolata-soslu-peynir-kek-cheesecake.html







MALZEMELER:
BİSKÜVİ TABANI:
*2 paket saklıköy veya burçak bisküvi
*100 gr.tereyağ
*1 fincan soğuk süt

KREMASI:
*500 gr.labne
*200 gr.krema
*4 yemek kaşığı pudra şekeri
*2 silme yemek kaşığı nişasta
*1 silme yemek kaşığı un
*3 yumurta
*1 vanilya

SOSU:
*2 su bardağı su
*1 çay bardağı limon suyu
*6 yemek kaşığı toz şeker (1 su bardağına  yakın)
*2,5 yemek kaşığı nişasta
*1 yumurta sarısı
*1 tatlı kaşığı tereyağ veya margarin
*1 vanilya

YAPILIŞI:
*Labne peyniri süzgece alıp süzülmesi için bekletelim.
*Kelepçeli kalıba yağlı kağıt sererek dış yanlarını 2 kat alüminyum folyo ile kaplayalım,
*Bisküvileri rondodan geçirip toz haline getirelim
*Yağı eriterek sütle beraber bisküviye ekleyerek karıştıralım, yumuşak bir hamur  yapalım
*Kalıbın altına yayarak elimizle bastırıp kaşıkla düzeltelim ve buzdolabına koyalım
*Labne ile pudra şekerini çırpalım,kremayı da ekleyerek çırpalım,un,nişasta  ekleyerek çırpalım.
*Yumurtaları tek tek kırıp hafifçe karıştıralım,vanilyayı ekleyelim.
*Bisküvili kalıba dökelim.
*Kalıbı tezgaha bir kaç kez vurup hava kabarcıklarını giderelim
*5 dakika önceden ısıtılmış 165 derecedeki fırının en alt rafına su dolu bir tepsi  yerleştirelim
*Orta rafın altına,tel üzerine de kalıbımızı yerleştirelim
*Kalıbı aluminyum folyoyla sarmayı unutmayın.
*40-45 dakika kadar pişirelim
*Yanları sabit olup ortası sallanınca olmuştur
*Fırının kapağı kapalı olarak 50 dakika kadar soğutalım
*Sonra buz dolabına koyalım.
*Mümkünse geceden hazırlayalım.
*Ya da en az 5-6 saat beklesin.
*Ertesi gün istenilen sosu döküp soğumaya bırakalım

SOS YAPILIŞI (Limonlu Pelte olarak da yapılır)
*Tencereye nişasta ve toz şekeri koyup tel cırpıcıyla karıştıralım,
*Limon suyu ve suyu karıştırarak ekleyelim,ocağı açalım
*Sürekli karıştırarak orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirelim
*Kaynayınca altını kısıp 1 dakika daha kaynatalım ve altını kapatalım
*Margarin ve vanilyayı ekleyerek güzelce çırpalım
*Soğuduğunda dolaptan aldığımız kekin üzerine dökelim
*Yine dolaba soğuması için koyalım ve bir gece bekletelim
*İyice soğuyunca kalıbın kenarlarından bıçakla geçelim ve kelepçeyi açalım.
*Üzerini süsleyelim.

3 yorum:

  1. Nefis elinize sağlık limonlu cheesecakr bir başka oluyor doğrusu sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim. .Gerçekten de limonlu veya portakallı cheescake ler şahane oluyor.Sevgilerimle..

      Sil
    2. Çok çok teşekkür ederim. .Gerçekten de limonlu veya portakallı cheescake ler şahane oluyor.Sevgilerimle..

      Sil