HİNT YEMEKLERİ SERİSİ 2..
Çok beğendiğim Hint Yemeklerinden 2 örnek daha..Öndeki 3 tabak benim yaptıklarım.En öndeki tabağı paylaşmıştım.Sırada HYDERABAD BİRYANİ (çeşitli baharatlarla pişirilen pilav) ve KAKULELİ KUZU var..
HYDERABAD BİRYANİ
*MALZEMELER :
*1 adet kuru soğan
*1 yemek kasigi garam masala (yöresel olarak 7_11 çeşit olarak sayısı değişen baharat karışımı.Biz kışın evde çayını demliyoruz)
*30 ml.zeytinyağ
*2 su bardağı basmati pirinç (ince_uzun)
*5 su bardağı sıcak su
*7_8 adet karanfil
*1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
*1 yemek kaşığı sarımsak zencefil karışımı ,dövülmüş)
*2 çubuk tarçın
*10 adet kakule (ben kahvede kullanıyorum)
*2 defne yaprağı
*1 gr.safran
*1 tatlı kaşığı köri
*8_10 adet taze nane
YAPILIŞI
*Suyu kaynatarak tüm malzemeyi içine atıyoruz ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
*Sonra pilavdaki tüm taneli baharatlar atılıyor.Bence bu kadar baharat tülbentten bir keseye konulup kaynayan suya pirinçlerle atılmalı ve en sonunda çıkarılmalı.Seçmek zahmetli oluyor.
*Harika bir pilavdı.Şefimiz @lefandakli Emrah Bey'e çok teşekkür ederim ..
AFİYET ŞEKER OLSUN. .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder