Huzurlu Mutfak: HYDERABAD BİRYANİ
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

HYDERABAD BİRYANİ



HİNT YEMEKLERİ SERİSİ  2..
Çok beğendiğim Hint Yemeklerinden 2 örnek daha..Öndeki 3 tabak benim yaptıklarım.En öndeki tabağı paylaşmıştım.Sırada HYDERABAD BİRYANİ (çeşitli baharatlarla pişirilen pilav) ve KAKULELİ KUZU var..



HYDERABAD BİRYANİ
*MALZEMELER :
*1 adet kuru soğan 
*1 yemek kasigi garam masala (yöresel  olarak 7_11 çeşit olarak sayısı değişen  baharat karışımı.Biz kışın  evde çayını  demliyoruz)
*30 ml.zeytinyağ 
*2 su bardağı basmati pirinç (ince_uzun)
*5 su bardağı sıcak su 
*7_8 adet karanfil
*1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
*1 yemek kaşığı sarımsak zencefil  karışımı ,dövülmüş)
*2 çubuk tarçın 
*10 adet kakule (ben kahvede  kullanıyorum)
*2 defne yaprağı
*1 gr.safran
*1 tatlı kaşığı köri
*8_10 adet taze nane

YAPILIŞI 
*Suyu kaynatarak tüm malzemeyi içine  atıyoruz ve kısık ateşte suyunu çekene  kadar pişiriyoruz.
*Sonra pilavdaki tüm taneli baharatlar  atılıyor.Bence bu kadar baharat  tülbentten bir keseye konulup kaynayan  suya pirinçlerle atılmalı ve en sonunda  çıkarılmalı.Seçmek zahmetli oluyor.
*Harika bir pilavdı.Şefimiz @lefandakli  Emrah Bey'e çok teşekkür ederim ..

AFİYET ŞEKER OLSUN. .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder