Huzurlu Mutfak: DİLBER DUDAĞI
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

DİLBER DUDAĞI





DİLBER DUDAĞI TATLISI..
Hala tatlı yapmamış olan arkadaşlara fikir olsun..
 İYİ BAYRAMLAR DİLERİM..

**MALZEMELER
*1 su bardağı sıvıyağ
*1 su bardağı süt
*1 yumurta
*1 kaşık sirke
*1 fiske tuz
*Aldığı kadar un

ŞERBETİ
*3 su bardağı toz şeker
*3,5 su bardağı su
*Çeyrek limon suyu

ARASINA Ceviz ve
*Açmak için nişasta
*Tepsiye dizdikten sonra üzerlerine hafif kızdırılmış 150_200 gr.tereyağ veya margarin..

YAPILIŞI

*Önce şerbet kaynatılır.Kısık ateşte 10 dak.daha pişirilir.
*Kapamaya yakın limon suyu eklenir ve kapatılarak soğumaya bırakılır.
*Hamur malzemeleri karıştırılır ve yumuşak bir hamur elde edene kadar un eklenir.İyice yoğrulur.10 dakika dinlendirilir.
*Hamur ikiye bölünür ve her bölümden 10 beze yapılır.
*Aralarına nişasta serperek  10 beze üstüste pasta tabağına yakın açılır.
*En üsttekine nişasta serpilmez.Merdaneyle çok ince olmayacak şekilde büyütülür.Yoksa kapamakta sorun yaşanıyor.Çok ince açmayın
*Çay bardağı ile kesilerek arasına dövülmüş ceviz koyup kapatılır.
*Kızdırılmış yağ gezdirilir.
*180 derecede kızarana kadar pişirilir.
Ilındığında soğuk şerbet hamurların üzerine dökülür.
*Üzeri uzun müddet kapatılmaz yoksa hamur olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder