Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

PORTAKAL PELTELİ PORTAKALLI KEK

Uzman TV çekimi olduğu gün,çekim ekibine yaptığım kek gerçekten güzel oldu.Aceleyle bazen daha güzel şeyler çıkar ya,aynen öyle.Basit ve ekonomik tarifli bu keki.bu soğuk günlerde yapmanızı öneririm.

MALZEMELER:
KEK İÇİN: (Malzemeler oda ısısna gelince yapalım)
*3 yumurta
*1,5 çay bardağı toz şeker
*1 çay bardağı sıvıyağ
*1 portakal suyu
*Portakalın rendelenmiş kabuğu
*2,5 su bardağı un
*1 kabartma tozu,1 vanilya

PELTE İÇİN:
*2 portakalın suyu
*1 kaşık nişasta
*1 kaşık toz şeker
*1 vanilya

YAPILIŞI:
*Yumurtaları şekerle birlikte ,şeker eriyene ve beyazlaşana kadar çırpalım
*Portakal suyunu ve yağı da ekleyerek çırpalım
*Portakal rendesini ve elenmiş olan un,kab.tozu ve vanilyayı da ekleyerek kaşık,tel çırpıcı veya  spatula ile alttan üste doğru karıştıralım
*Yağlayıp unladığımız kek kalıbı, 20-22 cm.tepsi veya tart kalıbına boşaltalım
*175 derecedeki fırında 30-35 dak.pişirelim
*Pişince 5 dak.fırında tutup öyle çıkaralım ki sönmesin

PELTE İÇİN:
*Malzemeleri sos tavasına koyup tel çırpıcıyla çırparak pişirelim (vanilya hariç)
*Kaynadıktan sonra bir dakika daha pişsin
*Altını kapatınca vanilya ekleyerek karıştıralım
*Kekimizin üzerine dökelim
*Soğuyunca servise hazırdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder