Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

BEĞENDİLİ KEBAP



MALZEMELER:

BEĞENDİSİ İÇİN:
*4-5 adet közlenmiş patlıcan
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1-2 diş sarımsak (istenirse)
*1 yemek kaşığı un
*1 su bardağı süt
*Rendelenmiş kaşar peyniri
*1 tatlı kaşığı tuz


ETİ İÇİN:
*300-350 gr.kuşbaşı doğranmış et
*1 adet iri soğan
*2 domates veya 2 yemek kaşığı salça
*Domates doğrayacaksanız ayrıca 1 yemek kaşığı salça koyun ,hele acılı  biber salçası da eklerseniz  nefis oluyor
*Yaklaşık 3 bardak kaynar su
*1 tatlı kaşığı tuz
*Karabiber vb.baharat
*3-5 dal doğranmış maydanoz

YAPILIŞI:
*Küçük doğranmış kuşabaşı etleri kızgın tencereye koyalım,altını  kısalım
*Tahta bir kaşıkla karıştırıp suyunu çekene kadar pişirelim
*Küp doğranmış soğanları ve yağı da ekleyerek hafif kavuralım
*Doğranmış domates ve salçayı ekleyerek biraz kaynayınca suyunu da  koyalım ve kısık ateşte  pişmeye bırakalım
*Etler yumuşayınca tuzunu ve baharatını ekleyelim ve altını kapatalım

 GELELİM BEĞENDİYE...
*Patlıcanları fırında ( közmatikte veya ocak üstünde) közleyelim
*Hazır közlenmiş patlıcan da aynı işi görür (kavanozlarda olan)
*Patlıcanların kabuklarını soyup sudan geçirelim
*Küçük küçük doğrayarak ayrıca çatalla ezelim
*İsterseniz rondodan geçirin,daha pürüzsüz olur..
*Bu arada tavaya yağı koyup hafif ısınınca unu ekleyerek yarım dakika  kavuralım
*Patlıcanları ekleyerek beraber karıştıralım
*Sütü dökelim ,tuzunu ekleyelim ve arada karıştırıp sütü çekmesini  sağlayalım
*Dibi tutar gibi olunca kapatıp rende kaşarı ve sarımsağı ilave edip  karıştıralım

SUNUM:
*Servis tabağına beğendiyi yayalım,ortasına etlerimizi yerleştirelim
*Maydanoz ve hafif kaşar rendesiyle süsleyelim.Ben biraz baharat attım,karabiber ve kırmızı biber..

AFİYET OLSUN...
Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayınız
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek  için tıklayınız
İnstagram'da huzurlu_ mutfak yazarak takip edebilirsiniz...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder