Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

GÜL PASTAM

Yeni gül şeklindeki kalıpta bir pasta yapmak şart oldu.Kolay bir tarifle, süslü bir pasta oldu.Mutfakla yeni tanışan arkadaşlarım da rahatça yapabilsinler diye ayrıntılı yazamaya çalışacağım.





Instagram'da paylaşım portallarından YEMEKRİUM ve SUNUMDURAĞI tarifimi paylaştılar..Ben de sizlerle paylaşayım.. :)

MALZEMELER:

KEKİ İÇİN:
*3 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvıyağ 
*1 adet kabartma tozu
*1 vanilya
*2,5 su bardağı un
Klasik bir kek tarifini pastaya dönüştüreceğiz..

*Katları ıslatmak için 1 su bardağı süt veya meyve suyu

KREMASI:
*3,5 su bardağı süt
*1 çay bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 yemek kaşığı margarin
*1 vanilya
Eğer krem şantiniz varsa yağ ve vanilya koymayalım. Krema biraz soğuyunca krem şantiyi ekleyerek çırpalım,daha güzel bir krema olur.

YAPILIŞI:
KEK:
*Yumurtanın beyazını ve sarısını ayıralım (beyazlara hiç sarı karışmamalı)
*Beyazları şekerin yarısıyla sertleşene kadar çırpalım (kaseyi çevirince  dökülmeyene kadar)
*Sarılarına da diğer şekeri ekleyerek beyazlaşana kadar çırpalım
*Sarılarına sıvıyağ ve sütü de ekleyelim ve çırpalım
*Un.kabartma tozu ve vanilini eleyelim
*Bu kısma ilave ederek karıştıralım 

  EN SON
*Yumurta beyazlarını da sarıların olduğu hamura iki üç defada spatula veya  kaşıkla yavaşça karıştırarak ilave edelim ,hızlı olmayalım ki yumurta beyazları  sönmesin
*Gül veya herhangi bir kalıbı margarinle yağlayıp hafifçe unlayalım
*170 derecedeki fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim
*Kızarınca bir kürdan batıralım,temiz çıkarsa olmuştur
*Pişen keki 10 dakika sonra fırından çıkarıp bir tele ters çevirelim,soğusun

KREMA:
*Kek soğurken kremayı pişirelim
*Tencereye koyduğumuz süte tel çırpıcıyla karıştırarak unu,nişasta ve toz şekeri  ekleyerek karıştıralım
*Karıştıra karıştıra pişirelim,kaynayınca altını kısıp bir iki dakika daha  kaynatalım
*Altını kapatıp yağ ve vanilini ekleyerek iyice çırpalım
*Arada karıştırarak soğutalım
 Yukarıda yazdığım gibi krem şantiniz varsa soğuttuğunuz kremaya bir poşet  krem şanti ekleyip iyice çırpalım

BÜTÜNLEME:
*Soğuyan keki enlemesine ikiye bölelim
*Katları sütle ıslatalım
*Alt katına krema sürüp üst katı kapatalım
*Pastanın üzerine gül şeklini kapatmayacak şekilde kremamızı sıvayalım ve  istediğimiz şekilde  süsleyelim.

AFİYET OLSUN...
Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayınız
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek  için tıklayınız
İnstagram'da huzurlu_ mutfak yazarak takip edebilirsiniz...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder